IF Gnistan nousi Veikkausliigaan lopulta kabinetin kautta, kun FC Honka ajautui konkurssiin. Gnistan oli hävinnyt liigakarsinnassa IFK Mariehamnille tylysti 0-3, mutta sai espoolaisseuran konkurssin myötä mahdollisuuden nousta Veikkausliigaan. 

Gnistan palkkasi samalla Jussi Leppälahden päävalmentajakseen. Seurajohto panosti kokemukseen, sillä se teki sopimukset Jukka Raitalan, Juhani Ojalan ja Teemu Penninkankaan kaltaisten tasonsa todistaneiden konkareiden kanssa. 

Gnistan rakensi mielenkiintoisen joukkueen seurahistoriansa ensimmäiselle pääsarjakaudelle ja lähti kauteen tavoitteenaan säilyä Veikkausliigassa. 

Kausi lähti upeasti käyntiin. Ensimmäisellä kierroksella kaatui FC Inter. Gnistan puolusti tiiviisti, luotti vastaiskuihin ja voitti loppuunmyydyllä kotistadionillaan Vesa Vasaran miehistön 2-1. 

Viikkoa myöhemmin Leppälahden suojatit osallistuivat kenties koko sarjakauden hulluimpaan otteluun, kun Gnistan haki 6-4-vierasvoiton Ilveksestä. Gnistan oli kaatanut kahdessa ensimmäisessä ottelussaan sarjan kaksi huippujoukkuetta ja sai paljon kehuja peliesityksistään. 

Kolmannella kierroksella Gnistan oli pitkään tasapelipisteessä kiinni VPS:n vieraana, mutta VPS iski voittomaalin loppuhetkillä. Siitä alkoi vajaat kaksi kuukautta kestänyt voitoton putki. 

Gnistan kykeni pelaamaan kokonaisvaltaisesti laadukasta jalkapalloa ja joukkueen pelitapa näytti toimivalta, mutta ajoittain mukaan mahtui takaiskumaaleihin johtaneita henkilökohtaisia virheitä. Joukkueen maalivahtipelaaminen ei vakuuttanut ja Leppälahti pudotti Mathias Nilssonin penkille toukokuussa. Tolppien väliin nostettu Jiri Koski esiintyi paremmin, mutta hänkään ei lopulta osoittautunut liigatason ykkösvahdiksi. 

Gnistan kärsi keväällä loukkaantumisista. Seura onnistui houkuttelemaan Roman Eremenkon riveihinsä toukokuun alussa, mutta Eremenko oli keväällä loukkaantuneena ja palasi pelikuntoon kesäkuun puolivälin jälkeen.

Gnistan palasi voittojen tielle yhdeksännellä kierroksella, kun se onnistui kaatamaan värikkäiden vaiheiden jälkeen FC Lahden Oulunkylässä 2-1. Lahti-voiton jälkeiset puolitoista kuukautta olivat vaikeita niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin. Gnistanin puolustus ei pitänyt, joukkue päästi halpoja maaleja ja joutui tekemään liikaa töitä yhden maalin eteen. 

Usko alkoi olla koetuksella, kun Gnistan hävisi kesä-heinäkuun vaihteessa Oulunkylässä EIF:lle 1-2. Kummatkin EIF:n maalit syntyivät Gnistanin henkilökohtaisista virheistä ja joukkue oli ajautunut putoamiskamppailuun. 

Gnistan reagoi vaikeaan tilanteeseensa siirtomarkkinoilla. Gnistan lainasi MLS-vahti AJ Marcuccin uudeksi ykkösmaalivahdikseen ja teki sopimukset Oliver Petterssonin ja Tim Väyrysen kanssa. Pettersson nappasi nopeasti avauksen paikan topparikolmikosta ja Väyrynen pyssytti loppukaudella viisi maalia Veikkausliigassa. 

Gnistan sai kammottavia uutisia heinäkuisena viikonloppuna, kun sen kotistadionilla MustaPekka Areenalla syttyi suuri tulipalo, joka tuhosi pääkatsomon täysin. Myös tekonurmi koki vahinkoja ja oli selvää, ettei Gnistan pystyisi pelaamaan kotistadionillaan loppukauden otteluita. HJK tarjosi Bolt Arenaa Gnistanin käyttöön. Gnistan pelasi loppukauden Töölössä. 

Gnistanin peliesitykset parantuivat huimasti tulipalon jälkeen. Gnistan pelasi jopa kahdeksan ottelun tappiottoman putken ja nousi samalla taistelemaan tosissaan paikasta ylempään loppusarjaan. Upean putken aikana se nappasi vakuuttavat voitot muun muassa VPS:stä, SJK:sta ja AC Oulusta. Ylempi loppusarja jäi lopulta yhden maalin päähän.

Alemmassa loppusarjassa ei ollut sen suurempaa pelattavaa, sillä selvän piste-eron vuoksi Gnistan oli jo käytännössä varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa. Leppälahti jakoi minuutteja pienemmälle vastuulle jääneille pelaajille ja joukkue oli hyvässä fyysisessä kunnossa eurolopputurnaukseen lähdettäessä. Gnistan voitti aluksi vieraskentällä VPS:n ja eteni yksiosaiseen välierään, jonka se hävisi FC Hakalle lopulta rangaistuspotkuilla.

Kautta voi pitää menestyksenä, sillä Gnistan onnistui ylittämään vaikeudet, pelasi upean syksyn ja pääsi komeasti eurolopputurnauksen välieriin. Ei hullumpi suoritus sarjanousijalta, joka lähti kauteen taistelemaan putoamista vastaan.

LUE MYÖS: Haastattelu: Sarjajärjestelmän jatkuva muuttuminen ei miellytä Jussi Leppälahtea – ”Mennyt kikkailuksi ja pelleilyksi”

Jussi Leppälahti on tehnyt hienoa työtä IF Gnistanin peräsimessä. Kuva: All Over Press

Pelaajasiirrot

SAAPUNEET

Jevgeni Bashkirov, VPS -> IF Gnistan

Huippuhankinta. Keskikenttäpelaaja pelasi kaksi loistavaa kautta VPS:ssa ja nousi samalla pelipaikkansa parhaimmistoon Veikkausliigassa. Pallovarma Bashkirov tuo Gnistaniin paljon taitoa, osaamista, kokemusta ja asennetta. Kykenee prässäämään aktiivisesti, riistää palloja ja aloittaa hyökkäyksiä. Sopii Leppälahden pelitapaan kuin nenä päähän. Yksi talven suurimmista kaappauksista.

Edmund Arko-Mensah, vapaa agentti -> IF Gnistan

FC Hongasta tuttu Arko-Mensah tuo vauhtia ja haastokykyä vasemmalle laidalle. Laitahyökkääjä pelasi neljä kautta Hongassa ja siirtyi espoolaisseuran konkurssin jälkeen georgialaiseen Dinamo Batumiin. Arko-Mensah ehti olla noin puolen vuoden ajan ilman seuraa ennen kuin teki kaksivuotisen sopimuksen Gnistanin kanssa.

Álex Craninx, vapaa agentti -> IF Gnistan

Nuorempana Real Madridin organisaatiossa kuusi vuotta viettänyt maalivahti siirtyi Gnistaniin vapaana agenttina. 29-vuotiaan Craninxin pelit ovat jääneet vähiin viime vuosina. Maalivahti kärsi muutama vuosi sitten vakavan polvivamman, jonka vuoksi hän ei pelannut peliäkään noin puoleentoista vuoteen ennen Gnistan-siirtoa. Esiintyi edukseen Liigacupissa ja korvaa viime kaudella säväyttäneen AJ Marcuccin.

Benjamin Dahlström, MP -> IF Gnistan

Monipuolinen Dahlström pelasi hyvän viime kauden MP:ssä ja valittiin joukkueen vuoden pelaajaksi. Dahlström otti askeleen eteenpäin urallaan siirryttyään talvella Gnistaniin. Pelasi talvella lähinnä wingbackina. Pystyy pelaamaan tarvittaessa laitapuolustajana ja keskikentällä useissa rooleissa. 

Marcelo Costa, Atlantis -> IF Gnistan

Toppari saapui Atlantiksesta Gnistaniin, mutta loukkasi vakavasti polvensa talvella ja on todennäköisesti koko kauden sivussa pelikentiltä.

Didrik Hafstad, Tromsdalen -> IF Gnistan

Alla kymmenen maalin kausi Norjan kolmannella sarjatasolla. 21-vuotias hyökkääjä tuo erilaisen vaihtoehdon kärkeen. Sai mukavasti vastuuta Liigacupissa ja on hyvin mahdollista, että Hafstad on alkukaudella avauskokoonpanossa, jos Leppälahti pelaa kahdella kärjellä.

Oskar Lyberopoulos, EPS -> IF Gnistan

Lyberopoulos, 22, pelasi mallikkaan viime kauden EPS:n tolppien välissä Ykkösessä ja sai siirron Veikkausliigaan. Pelasi yhden ottelun Liigacupissa ja toimii alkavalla kaudella Craninxin varavaihtoehtona.

Elmer Vauhkonen, HJK -> IF Gnistan

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen kuuluva laitahyökkääjä sai viime kaudella varsin vaihtelevasti vastuuta HJK Klubi 04:ssa. Vauhkonen siirtyi talvella Gnistaniin. Talvikausi oli varsin rikkonainen loukkaantumisten vuoksi, mutta laitahyökkääjä ehti väläytellä muutamassa Liigacupin ottelussa. Aloittaa kauden rotaatiossa.

Joel Tynkkynen, HJK -> IF Gnistan

19-vuotias maalivahti kuului viime kaudella HJK:n edustusjoukkueen harjoitusvahvuuteen, mutta pelasi lopulta vain yhdessä HJK Klubi 04:n ottelussa. Tynkkynen kilpailee Lyberopouloksen kanssa lähtökohtaisesti Gnistanin kakkosvahdin paikasta.

Elmeri Lappalainen, PKKU -> IF Gnistan

Lappalainen, 17, siirtyi talvella Ykkösen PKKU:sta Gnistaniin. Nuorukainen teki viime kaudella vakuuttavaa jälkeä Ykkösessä ja sai talvikaudella mukavasti vastuuta Leppälahdelta. Potentiaalinen yllätyskortti, mutta aloittanee kauden rotaatiossa.

Rachide Gnanou, SC Majestic -> IF Gnistan

20-vuotias toppari siirtyi kotimaastaan Burkina Fasosta Gnistaniin. Tuo leveyttä toppariosastolle. Peliesitykset Liigacupissa jättivät parantamisen varaa.

Artur Atarah, SJK -> IF Gnistan

Atarah pelasi viime kauden SJK Akatemian paidassa Ykkösliigaa. Atarah pelasi tehokkaan loppukauden toisella sarjatasolla, muttei onnistunut murtautumaan SJK:n edustusjoukkueeseen. 20-vuotias hyökkääjä siirtyi muutama viikko ennen kauden alkua Leppälahden alaisuuteen Gnistaniin. Aloittaa kauden rotaatiossa.

Oliver Günes, Karabük -> IF Gnistan

Hyökkäävä keskikenttäpelaaja vietti viimeisen vuoden Turkin alasarjoissa. SJK Akatemian kanssa Ykkösliigassa pelannut Günes tuo uuden vaihtoehdon Gnistanin hyökkäykseen, mutta peliaika lienee tiukassa.

LÄHTENEET

Benjamin Tatar, IF Gnistan -> Sloga Meridian

Vasen laitahyökkääjä saapui Gnistaniin juuri ennen viime kauden alkua. Iski kaksi komeaa maalia Ilveksen verkkoon alkukaudella, mutta jäi lopulta melkoiseksi pettymykseksi. Ei onnistunut vakiinnuttamaan paikkaansa avauksessa ja jäi hyvin pienelle vastuulle loppukaudesta. Liike ei ollut liigan vaatimalla tasolla. Jatkaa uraansa kotimaassaan Bosnia-Hertsegovinassa.

Elias Äijälä, IF Gnistan -> FC Honka

Laitapuolustaja jäi alkukaudella pienelle vastuulle ja kärsi loukkaantumisista. Nousi loppukaudesta avauskokoonpanoon ja pelasi hienon syksyn wingbackina. Palasi yllättäen Kakkosessa pelaavaan kasvattajaseuraansa Honkaan. Olisi ollut käyttöä Gnistanissakin.

AJ Marcucci, IF Gnistan -> New York Red Bulls

Marcucci saapui viime kesänä lainalle Gnistanin tolppien väliin ja nousi nopeasti pelipaikkansa ehdottomaan parhaimmistoon Veikkausliigassa. Marcucci pelasi loistavan loppukauden Gnistanissa. Lainasopimusta ei jatkettu ja Marcucci palasi MLS-seura New York Red Bullsiin. Suuri menetys, vaikka korvaajaksi hankittu Craninx onkin esiintynyt edukseen harjoituskaudella.

AJ Marcucci pelasi hienon loppukauden Gnistanissa. Marcucci debytoi hiljattain MLS:ssä. Kuva: All Over Press

Roope Pyyskänen, IF Gnistan -> FC Honka

Keskikenttäpelaaja sai kauden ensimmäisellä puoliskolla varsin mukavasti minuutteja ja vastasi huutoon. SalPasta saapunut Pyyskänen iski muutaman maalinkin Veikkausliigassa, mutta putosi kokoonpanosta kesällä, eikä pelannut minuuttiakaan loppukaudella. Palasi Honkaan.

Kasperi Liikonen, IF Gnistan -> FC Honka

Monen vuoden ajan Gnistanissa pelannut laitahyökkääjä jäi täysin olemattomalle vastuulle Leppälahden alaisuudessa, eikä pelannut minuuttiakaan runkosarjassa. Pelasi alkukaudella muutaman ottelun PKKU:n paidassa Ykköstä. Sai loppukaudella minuutteja liigan puolella ja palasi talvella Honkaan.

Jonas Enkerud, IF Gnistan -> HB Tórshavn

Konkarihyökkääjä sai mukavasti peliaikaa läpi viime kauden. Sopeutui hienosti rooliinsa, vaikkei ollutkaan puhdas maalintekijä. Teki tilaa boksissa, taisteli toppareiden kanssa ja viimeisteli siinä sivussa viisi liigamaalia. Oli tärkeä palanen Leppälahden pelisapluunaa, mutta jätti Gnistanin ja siirtyi Färsaarille.

Teemu Penninkangas, IF Gnistan -> Gilla FC

Penninkankaalle kaavailtiin avauskokoonpanon paikkaa Gnistanissa. Konkari pelasi alkukauden avauksessa niin laitapuolustajana kuin topparinakin, mutta Oliver Pettersonin saapumisen myötä putosi penkille heinä-elokuun vaihteessa. Jäi pienelle vastuulle syksyllä. Olisi halunnut jatkaa Gnistanissa, mutta seura ei tarjonnut jatkoa. Penninkangas siirtyi Nelosessa pelaavan Gilla FC:n paitaan. Lue Penninkankaan haastattelu täältä.

Tomás Castro, IF Gnistan -> Caldas

Suuri pettymys. Keskikenttäpelaaja kärsi keväällä loukkaantumisista, eikä näyttänyt oikein mitään päästessään kentälle. Leppälahti nimesi Castron vain kerran avauskokoonpanoonsa Veikkausliigassa. Palasi kotimaahansa Portugaliin.

Jiri Koski, IF Gnistan -> KTP

Torjui kaksi kautta Gnistanin ykkösvahtina, mutta sarjanousun myötä menetti pelaavan maalivahdin paikkansa. Aloitti viime kauden penkillä, mutta Mathias Nilsson pelasi heikosti ja Leppälahti antoi Koskelle mahdollisuuden. Koski pelasi lopulta kahdeksan liigaottelua Gnistanin tolppien välissä. Palasi penkille, kun AJ Marcucci saapui lainalle joukkueeseen. Koski lähti peliajan perässä KTP:hen ja taistelee ykkösvahdin paikasta Kotkassa.

Henrik Ölander, IF Gnistan -> JäPS

Topparina, laitapuolustajana ja wingbackina pelannut Ölander jäi viime kaudella varsin pieneen rooliin Leppälahden alaisuudessa. Sopimusta ei jatkettu ja Ölander siirtyi JäPSin takalinjoille.

David Agbo, IF Gnistan -> vapaa agentti

Keskikenttäpelaaja ei onnistunut murtautumaan Gnistanin avauskokoonpanoon. Agbo jäi pienelle vastuulle, vaikka esiintyi ajoittain edukseen. Ilman sopimusta.

Pauli Katajamäki, IF Gnistan -> vapaa agentti

Laitahyökkääjä sai alkukaudella peliaikaa Gnistanissa, vaikkei päässytkään avauskokoonpanoon. Kausi meni penkin alle kesällä tulleen loukkaantumisen vuoksi, eikä Katajamäki pelannut lopulta kesäkuun alun jälkeen enää minuuttiakaan Gnistanissa. Ilman seuraa.

Toni Takamäki, IF Gnistan -> vapaa agentti

32-vuotias toppari kärsi viime kaudella loukkaantumisista, jotka pitivät hänet sivussa pelikentiltä. Pelasi alemmassa loppusarjassa yhden ottelun, ja se oli samalla Takamäen liigadebyytti. Vapaa agentti.

Kristian Yli-Hietanen, IF Gnistan -> vapaa agentti

Hyökkääjä iski maaleja kuin liukuhihnalta KäPan paidassa toisella sarjatasolla ja sai sen avulla siirron Gnistaniin. Jäi kuitenkin täysin olemattomalle vastuulle Gnistanissa jo alkukaudella, eikä lopulta ollut enää joukkueen toiminnassa mukana.

Jean Mabinda, IF Gnistan -> vapaa agentti

Kuului muutaman vuoden ajan Gnistanin selviin luottopelaajiin, mutta sarjanousun myötä vastuu putosi. Laitapuolustaja pääsi alkukaudella kentälle kahdessa liigaottelussa. Mabinda vietti loppukauden lainalla JäPSissa.

Robbie Malolo, IF Gnistan -> vapaa agentti

Keskikenttäpelaaja ei kuulunut missään vaiheessa Leppälahden suunnitelmiin ja pelasi kauden ainoat minuuttinsa vasta loppusarjan päätöskierroksella panoksettomassa FC Inter -ottelussa. Jätti odotetusti Gnistanin. Ilman seuraa.

Avauskokoonpano

Leppälahti on peluuttanut viime kauden alkua lukuun ottamatta jatkuvasti kolmen topparin linjaa Gnistanissa.

Gnistan lähtee myös alkavaan kauteen tutulla 3-5-2 -muodolla, joka voi myös muuttua eri variaatioilla muun muassa 3-4-2-1:een, jos Väyrynen pelaa yksinäisenä puhtaana kärkenä.

Talvikaudella edukseen esiintynyt Álex Craninx on joukkueen selkeä ykkösvahti. Craninx pelaa lähtökohtaisesti kaikki sarjapelit. Joel Tynkkynen ja Oskar Lyberopoulos kirittävät Craninxia, mutta istuvat käytännössä koko kauden penkillä – ellei ihmeitä tapahdu.

Jukka Raitala, Oliver Pettersson ja Juhani Ojala muodostavat topparikolmikon. Kyseessä on yksi koko sarjan laadukkaimmista topparikolmikoista. Rachide Gnanou tuo leveyttä toppariosastolle. Marcelon loukkaantumisen myötä Gnistan olisi tarvinnut uuden topparin joukkueeseen.

Edmund Arko-Mensah ja Saku Heiskanen pelaavat wingbackeina. Jos kaksikko pysyy kunnossa, on Gnistanilla hyvin laadukkaat wingbackit. Keskikentän kolmikko muodostuu Roman Eremenkosta, Jevgeni Bashkirovista ja Vertti Hännisestä. Eremenko ja Bashkirov voivat luoda melkoisen tutkaparin Gnistanin keskikentälle. Hyökkäyksestä löytyy Tim Väyrynen ja viime kaudella hurjat tehot iskenyt Joakim Latonen.

Latonen on mielenkiintoinen tapaus, sillä hän löi itsensä viime kaudella viimein läpi Veikkausliigassa, mutta silti hänelle ei löydy luontaista roolia Gnistanissa. Leppälahti peluutti Latosta viime kaudella ajoittain jopa wingbackina ja joskus Latonen ei mahtunut avaukseen.

Taitoa ja laatua riittää, mutta kysymys kuuluukin, miten hyvin Latonen sopii Leppälahden pelitapaan. Latonen on niin hyvä pelaaja, ettei häntä kannattaisi pitää penkillä, mutta toisaalta saadaanko Latosesta parasta irti Gnistanin nykyisessä pelitavassa? Siinäpä vasta kysymys. Viime kaudella Latonen iski 11 maalia Veikkausliigassa, eikä sellaista tehomiestä noin vain jätetä penkille.

IF GNISTAN: Craninx; Raitala, Ojala, Pettersson; Arko-Mensah, Eremenko, Bashkirov, Hänninen, Heiskanen; Väyrynen, Latonen

Seuraa häntä

SAKU HEISKANEN

Heiskanen, 23, pelasi ensimmäisen kokonaisen kautensa Veikkausliigassa ja nousi samalla nopeasti pelipaikkansa parhaimmistoon Veikkausliigassa. 

Heiskanen oli aiemmin tehnyt uraa keskikenttäpelaajana, mutta Leppälahti siirsi hänet oikeaksi wingbackiksi. Päätös osoittautui loistavaksi, sillä Heiskanen sopeutui nopeasti uudelle pelipaikalleen ja ajoittain näytti siltä kuin hän olisi pelannut vuosikausia wingbackina. 

Vahvuudet löytyvät pallollisesta pelaamisesta. Heiskanen tykkää haastaa, kykenee pelaamaan laadukkaasti molempiin suuntiin, tuo vaarallisen vaihtoehdon laidalle ja osaa myös viimeistellä. Viime kaudella Heiskanen iski jopa viisi maalia Veikkausliigassa. 

Heiskanen on joukkueelle arvokas pelaaja, sillä työmoraalistaan tunnettu wingback pystyy taustansa vuoksi tarvittaessa paikkaamaan keskikentällä. 

Heiskanen valittiin ansaitusti Gnistanin viime kauden parhaaksi pelaajaksi. Gnistan teki Heiskasen kanssa viime syksynä yksivuotisen jatkosopimuksen. Se oli kova kiinnitys, sillä jos kehitys jatkuu samanlaisena, on siirto suurempiin ympyröihin vain ajan kysymys.

Saku Heiskasella on kaikki edellytykset nousta sarjan parhaimpien pelaajien joukkoon alkavalla kaudella. Kuva: All Over Press

Odotukset

SIJA: 7

Gnistanilla on jalkeilla laadukas, nuori ja monipuolinen ryhmä. Alkavan kauden joukkue näyttää paljon enemmän leppälahtimaiselta kuin viime kauden versio.

Joukkueeseen mahtuu paljon nuoria, lupaavia ja urallaan eteenpäin pyrkiviä pelaajia, mutta myös tarvittava määrä kokeneita ja tasonsa liigassa todistaneita laatupelaajia. Joukkue muuttui rankalla kädellä viime kaudesta, eikä se ole tällä kertaa huono asia. 

Gnistanilla on koko Veikkausliigan kolmanneksi suurin pelaajabudjetti (955 000 euroa), mutta silti penkille ei jää juurikaan liigatason pelaajia.

Joukkue on muuttunut kilpailukykyisemmäksi, nuoremmaksi ja nälkäisemmäksi. Puolustus on edelleen rautaa, wingback-osasto on kunnossa ja keskikentältä löytyy useampi huippuyksilö. Kärkiosastoa voi pitää kapeana, mutta toisaalta Väyrynen pelasi hienon talvikauden ja lähtee huippuiskussa alkavaan kauteen. 

Gnistan kärsi talvella loukkaantumisista, eikä Leppälahti saanut parasta mahdollista avauskokoonpanoa käytännössä kertaakaan jalkeille harjoituskaudella. 

Jos viime kaudella Gnistan lähti pelaamaan sarjapaikastaan, on tällä kaudella katseet käännetty ylempään loppusarjaan – ymmärrettävistä syistä. Kasassa oleva joukkue on viime kautta laadukkaampi ja samalla Leppälahti on ehtinyt työstämään pelitapaansa runkopelaajien kanssa jo pitkään. 

Kysymys kuuluukin, miten Gnistan kestää mahdolliset loukkaantumiset kauden aikana. Joukkueen ydinrunko on todella vahva ja kestää vertailun jokaisen liigajoukkueen kanssa, mutta penkillä on käytännössä vain nuoria pelaajia, jotka eivät ole aiemmin pelanneet pääsarjatasolla.

Gnistanilla on potentiaalia yltää ongelmitta ylempään loppusarjaan, mutta se joutuu kilpailemaan siitä muun muassa FC Interin, VPS:n, SJK:n ja AC Oulun kaltaisten joukkueiden kanssa. Jos Gnistan saa juoksuvoimaan ja aggressiiviseen prässiin perustuvan pelitapansa toimimaan viime kautta tasaisemmin, on Leppälahden miehistö selkeä ylemmän loppusarjan joukkue. Se, onnistuuko Gnistan siinä, nähdään vasta kauden aikana.

Gnistan onnistui täydellisesti viime kesän siirtoikkunassa ja se antoi joukkueelle tarvittavat työkalut hienoon loppukauteen. Tänä kesänä Gnistanin on tarpeen tullen reagoitava yhtä hyvin, jotta ylempi loppusarja on realismia.

Otteluohjelma

Lauantai 05.04. FC Haka-IF Gnistan
Lauantai 12.04. FC Inter-IF Gnistan
Tiistai 22.04. HJK-IF Gnistan
Sunnuntai 27.04. IF Gnistan-KuPS

Lauantai 03.05. IF Gnistan-IFK Mariehamn
Lauantai 10.05. AC Oulu-IF Gnistan
Perjantai 16.05. IF Gnistan-SJK
Lauantai 24.05. FF Jaro-IF Gnistan

Sunnuntai 01.06. IF Gnistan-Ilves
Lauantai 14.06. IF Gnistan-KTP
Keskiviikko 18.06. VPS-IF Gnistan
Perjantai 27.06. IF Gnistan-FC Inter

Tiistai 01.07. KuPS-IF Gnistan
Maanantai 07.07. KTP-IF Gnistan
Sunnuntai 13.07. IF Gnistan-FC Haka
Sunnuntai 20.07. SJK-IF Gnistan
Maanantai 28.07. IF Gnistan-HJK

Maanantai 04.08. Ilves-IF Gnistan
Lauantai 09.08. IFK Mariehamn-IF Gnistan
Perjantai 15.08. IF Gnistan-VPS
Lauantai 23.08. IF Gnistan-AC Oulu
Sunnuntai 31.08. IF Gnistan-FF Jaro

Tuukka Ikkeläjärvi

LUE MYÖS