Markku Kanerva oli ylpeä Huuhkajien suorituksesta kotona Englantia vastaan sunnuntaina. Suomi taisteli Kansojen liigan B-liigan kamppailussa suurta ennakkosuosikkia vastaan urheasti, mutta jäi tyhjin käsin 1-3-tappiolla Helsingin Olympiastadionilla.

Huuhkajien ainoan maalin puski kulmapotkusta Arttu Hoskonen. Ensimmäisen A-maajoukkuemaalinsa iskeneen topparin osuma syntyi ottelun viimeisillä minuuteilla.

Kanerva antoi kunniaa Huuhkajien tekemiselle maailmanluokan jalkapallomaata vastaan.

– Tiedettiin tehtävän vaikeus. Ihmettä ei pystytty tekemään tänään. Olen kokonaisuudessaan pirun ylpeä joukkueen taisteluilmeestä. Pantiin hanttiin se mitä pystyttiin, tietty maaleista voi jossitella. Onnistuimme myös luomaan muutamia maalipaikkoja, Kanerva arvioi Yle Urheilun televisiohaastattelussa ottelun jälkeen.

– Pelaajat noudattivat kurinalaisesti laadittua pelisuunnitelmaa. Tietynlainen tasonnosto Irlanti-peliin tuli kokonaisuudessaan.

Suomella on Kansojen liigassa vielä kaksi ottelua jäljellä. 14. päivä marraskuuta luvassa on vierasottelu Irlantia vastaan. B-liigan lohko päättyy Huuhkajin osalta kotiotteluun Kreikkaa vastaan kolme päivää myöhemmin.

Neljän kierroksen jälkeen pisteetön Suomi on vaarassa pudota seuraavaksi Kansojen liigan kaudeksi C-liigaan.

Huuhkajat ei ole onnistunut myöskään voittamaan ainuttakaan kilpailullista ottelua tämän vuoden aikana. Kanerva kuitenkin näkee heikoista tuloksista huolimatta positiivisen kulman Kansojen liigan taipaleessa.

– Prossessin kannalta tärkeitä ovat nämä maaottelut, joita nyt pelataan. Joukkue on uusiutunut tämän vuoden puolella ja olemme saaneet hyvin tietoa pelaajista. Tavoitteena oli tietysti pärjätä myös Kansojen liigassa. Nyt se tulee olemaan hankalaa, Huuhkajat-valmentaja kommentoi.

Kansojen liigan B-liigan lohko 2 sarjataulukko
#JoukkueOVTHMP
1Kreikka GRE44009-112
2Englanti ENG43018-39
3Irlanti IRL41032-73
4Suomi FIN40042-100

LUE MYÖS!