HJK jäi täysin jyrän alle Konferenssiliigan avauskierroksen ottelussa Luganoa vastaan.

Lugano voitti ottelun maalein 3-0 ja olisi voinut tyylitellä taululle paljon isommatkin lukemat.

Pelin jälkeen HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas harmitteli, että päästetyt maalit olisivat olleet estettävissä. Korkeakunnas sanoi myös, ettei ”ihan riittänyt”.

Viaplayn studiossa asiantuntijat Markus Halsti ja Jonatan Johansson muotoilivat asian hieman suoremmin.

– HJK:n organisoitu puolustaminen on erittäin huonoa. Niin monella eri osa-alueella perässä. Valitettavasti sitä HJK:ta, mitä on oikeastaan koko kausi nähty, Halsti sanoi.

– Huonosti puolustettu kaksi ensimmäistä maalia. Toisessakin maalissa olisi pitänyt mennä lähemmäs. Pääsi niin helposti keskittämään, ja sekin miten reagoidaan kakkospalloon. Kansainvälisissä peleissä näiden asioiden pitäisi olla paremmin. Luganon oli vähän liian helppoa pelata, Johansson puolestaan maalaili.

Studioemäntä Mervi Kallio kysyi, eikö HJK päässyt pelaamaan omaa peliään vai missä ongelmat tulivat esiin. Siihen Halsti vastasi hyvin suoraan:

– Mikä on HJK:n oma peli tällä hetkellä? Missä se punainen lanka menee? Paljon on vaihdettu pelaajia viime viikkoina. Kun näihin peleihin tulee, sapluunan on oltava todella selkeä. Oman pelin on oltava kunnossa.

Johansso puolestaan otti kiinni Korkeakunnaksen rotaatioon.

– Kyllähän se kertoo paljon, jos valmentaja ei tiedä, mikä on hänen ihanneavauskokoonpanonsa. HJK oli kaukana siitä, mitä se voisi parhaimmillaan olla.

LUE MYÖS