Lukuisat huippupelaajat ovat puhuneet viime viikkoina huomattavasti kasvaneesta ottelumäärästä. 

Pelaajat joutuvat pelaamaan entistä enemmän ja se näkyy myös loukkaantumisten määrässä. 

Tälläkin kaudella useat huippupelaajat saattavat joutua pelaamaan seura- ja maaottelut mukaan luettuna yli 70 ottelua. Lepoaika jää entistä vähemmälle, sillä sarjakauden jälkeen pelataan noin kuukauden mittainen seurajoukkueiden MM-turnaus, joka päättyy vain muutama viikko ennen seuraavan kauden alkua.

UEFA:n puheenjohtaja Aleksander Čeferin myöntää ottelumäärien kasvaneen niin suureksi, että raja on saavutettu. Ottelumäärää ei voi enää kasvattaa.

– Meidän on syytä myöntää, että ottelumäärät ovat maksimikapasiteetissaan. Olemme saavuttaneet rajan. Toisaalta sen vaikutus ei ole samanlainen kaikille. On seuroja, joille kuormitus on todella suuri, mutta joillain seuroilla on kapasiteettia kestää sitä. Niillä joukkueilla, jotka ovat ongelmissa ottelumäärien kanssa, ei ole tilaa enää uusille otteluille.

Čeferin kuitenkin muistutti, että eniten asiasta valittavat juuri ne seurat, jotka maksavat suurimmat palkat ja joiden joukkueet ovat täynnä maailman parhaita pelaajia.

– Minun on muistutettava, että ketkä tässä valittavat? Ne, joiden palkat on suurimmat ja joilla on joukkueissaan 25 huippupelaajaa. Joukkueet, joissa on juuri ja juuri 11 pelaajaa, joille vielä maksetaankin vähemmän, eivät valita. He pitävät pelaamisesta, Čeferin sanoi ECA:n tilaisuudessa Ateenassa.

LUE MYÖS