HELSINKI. Matti Peltola teki jossain määrin yllättävän siirtopäätöksen helmikuussa. HJK:n kanssa viime vuoden lopussa sopimuksensa päättänyt Huuhkajat-pelaaja jätti Euroopan kentät ja allekirjoitti 3+1-vuotisen sopimuksen MLS-seura DC Unitedin kanssa.

Peltola, 22, on nauttinut Yhdysvalloissa suuresta vastuusta. Minuutteja on kertynyt ensimmäisellä kaudella 30 MLS-ottelussa ja kolmessa cup-pelissä.

Peltolan monipuolinen rooli on vaihdellut pääosin keskikentän pohjapelaajan ja topparin pelipaikoilla. Häntä on käytetty kauden aikana yhden ottelun verran myös oikean laitapuolustajan tontilla sekä keskikentän keskellä.

Sarjataulukossa itäisen konferenssin kahdeksannella sijalla oleva DC United taistelee paikasta pudotuspeleissä.

– On tosi uusi pelisysteemi, johon olen pyrkinyt totuttautumaan. On tullut pelattua myös aika monella eri pelipaikalla. Sekin tuo tietyllä tavalla uutta twistiä, Peltola kommentoi Huuhkajien mediatilaisuudessa perjantaina.

Peltola on päässyt haastamaan Yhdysvalloissa itseään hyvin taitavia hyökkäyspään pelaajia vastaan. Hänelle ennestään tuttujen maailmantähtien Lionel Messin ja Luis Suárezin lisäksi suomalaisen ovat yllättäneet Euroopassa tuntemattomammat eteläamerikkalaiset pallotaiturit.

– Sitä yksilötaitoa löytyy yllättävän monesta joukkueesta varsinkin hyökkäyskolmannekselta. Vaikka on päässyt pelaamaan Euroopassakin hyviä joukkueita vastaan, niin en tiedä miten se tuntuu siellä erilaiselta. Onko se pelisysteemi, mikä tuo hyökkääjille enemmän 1vs1-mahdollisuuksia, vai mikä siinä on, Peltola arvuutteli.

– En puhu ainoastaan Messistä tai Suárezista. Latinopelaajia, jotka tullut Brasilian tai Argentiinan liigoista. Paljon itselle aikaisemmin tuntemattomia pelaajia.

Kun SuomiFutis-sivusto haastatteli Peltolaa viime vuoden marraskuussa, Huuhkajien pelaaja puhui kriteereistään seuraavasta seurastaan. Hän vastasi tuolloin haluavansa pelata ”hyvätasoisessa sarjassa haastamassa itseään viikosta toiseen ja tuntea itsensä halutuksi seurassaan.”

Peltolan mukaan nämä kriteerit ovat toteutuneet DC Unitedissa. Suomalainen painotti erityisesti tuntevansa DC:n todella halunneen hänet seuraan.

– On paljon seuroja, joista huomaa, että he ehkä voivat ottaa sinut. Sitten on seuroja, joista oikeasti huomaa, että he haluavat sinut, Peltola kommentoi.

Suomi kohtaa Kansojen liigan B-liigan viikon toisessa kotiottelussaan Englannin sunnuntaina Helsingin Olympiastadionilla. Irlannille torstaina 1-2-lukemin kotona hävinneet Huuhkajat ovat kolmen kierroksen jälkeen ilman pisteitä..

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

PvmOtteluKlo
14.11.2024IrlantiIRLSuomiFIN21:45
17.11.2024SuomiFINKreikkaGRE19:00
#JoukkueOVTHMP
1Kreikka GRE44009-112
2Englanti ENG43018-39
3Irlanti IRL41032-73
4Suomi FIN40042-100

LUE MYÖS!