Ykkösliigaa pelaava Jaro on sulkenut edustusjoukkueen pelaajansa joukkueen toiminnasta. Pietarsaarelaisseura tiedotti asiasta keskiviikkona.

Jaro vahvistaa tiedotteessaan, että päätöksen taustalla on Pohjanmaan käräjäoikeudessa langetettu rikostuomio.

Iltalehti uutisoi Jaron edustusjoukkueesta pudotun pelaajan Kareem Mosesin, 34, saaneen tuomion salakatselusta. Oikeusasiakirjojen mukaan puolustaja kuvasi kotonaan tilanteen videolle, jossa hän oli yhdynnässä toisen henkilön kanssa.

Mosesin rikos tapahtui Vaasassa 21.4.2021. Pelaaja edusti tuolloin VPS:ää.

Moses tuomittiin 40 päivän ehdolliseen vankeuteen ja 30:een päiväsakkoon. Häneltä velvoitetaan myös maksamaan asianomistajalle loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 1000 euron arvoiset korvaukset korkolain 4 §.n 1 momentin mukaisine viivästyskorkoineen tekopäivästä lähtien.

Moses on itse kiistänyt Iltalehden mukaan syytteet salakatselusta. Pelaajan mukaan asianomistaja oli antanut suostumuksen videon kuvaamiseen.

Moses voi hakea tuomioon muutosta valittamalla Vaasan hovioikeuteen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Moses siirtyi Jaroon viime vuonna päätettyään sopimuksensa VPS:n kanssa. Trinidadin ja Tobagon maajoukkuepelaaja pelasi tällä kaudella 21 ottelua seurassa ja onnistui kerrran maalinteossa.

Moses edusti ennen Jaroon saapumista VPS:ää vuosina 2021-2022. Maaotteluita pelaajalla on vyöllä 19 pelin verran.

Jaro on Ykkösliigan sarjataulukossa toisena, kun kierroksia on kaksi jäljellä. Pietarsaarelaiset ovat tällä hetkellä pääsemässä karsimaan noususta Veikkausliigaan.

LUE MYÖS!