Raphaël Varane ilmoitti hiljattain lopettaneensa pelaajauransa.

Ura loppui vain 31-vuotiaana. 

Varane kärsi urallaan huomattavista loukkaantumisongelmista. Toppari siirtyi kesällä vapaana agenttina Serie A -seura Comoon, mutta ehti pelata seurassa vain yhden virallisen pelin ennen polvivammaa, joka lopulta lopetti hänen uransa.

Urallaan muun muassa maailmanmestaruuden ja Mestarien liigan voittanut Varane paljasti, että vapaa-aikaan voi olla vaikea tottua.

– Kun lopetat urasi, hengität ja sinulla on vapautunut ja euforinen fiilis. Samaan aikaan tunnet olevasi täysin hukassa. Sinulla on liikaa vapautta ja kysyt itseltäsi, mitä sinulle on tapahtumassa. Tunnen teorian, mutta tämän eläminen on eri asia. Ensimmäisten viikkojen aikana mietin, mitä tämä on, Varane myönsi L’Équipelle.

Varanen mukaan jalkapallo on muuttunut huomattavasti viime vuosien aikana. Pelit ovat taktisempia ja laji on robottimaisempaa kuin aiemmin.

– Tänä päivänä jalkapallossa on paljon vähemmän luovuutta. Kentällä ei ole enää neroja. Jokaisella pelipaikalla on fyysisempiä pelaajaprofiileja. Sen sijaan sellaisia pelaajia on vähemmän, jotka luovat epätasapainoa kentällä. He ovat laitettu samaan kastiin pelaajien kanssa, jotka haastavat vastustajia.

– Kaikki on robottimaisempaa. Pelissä on paljon vähemmän vapauksia. Muun muassa Carlo Ancelotti antaa pelaajille paljon vapauksia, mutta uuden koulukunnan valmentajat eivät. Jalkapallon pitäisi olla edelleen peli, jossa käytetään vastustajan virheitä hyväksi. Tällä hetkellä se on sitä paljon vähemmän kuin aiemmin.

LUE MYÖS