Suomen miesten alle 21-vuotiaiden jalkapallomaajoukkue eli Pikkuhuuhkajat pelaa EM-jatkokarsinnassa Norjaa vastaan marraskuussa. Tässä artikkelissa vastataan yleisimpiin kysymyksiin ottelupariin liittyen.

Milloin Suomen ja Norjan väliset EM-jatkokarsintaottelut pelataan?

Suomi ja Norja pelaavat kaksiosaisen otteluparin marraskuussa. Tarkat ottelupäivät eivät ole vielä selvillä, mutta ottelut pelataan 14.-19.11. välisenä aikana. Päivitämme tarkat päivät artikkeliin heti, kun ne selviävät.

Ensimmäinen osaottelu pelataan Suomessa ja toinen Norjassa. Otteluparin voittaja etenee Slovakiassa kesällä 2025 pelattavaan EM-lopputurnaukseen.

Missä Suomen kotiottelu Norjaa vastaan pelataan?

Suomi pelaa kotiottelun Norjaa vastaa Tampereen Tammelan stadionilla. Tammela on toiminut läpi karsintojen Pikkuhuuhkajien kotikenttänä.

Tammelan stadionille mahtuu 8 000 katsojaa.

Mistä saa lippuja Suomen ja Norjan väliseen otteluun?

Suomen ja Norjan välisen EM-jatkokarsintaottelun lipunmyynti ei ole vielä auennut.

Karsintojen lippuja on tähän asti voinut ostaa Lippu.fi:n myyntipisteistä ja Palloliiton verkkosivuilta. Stadionilla ei ole ollut aiemmissa karsintaotteluissa lipunmyyntiä.

Päivitämme tietoja lipunmyynnistä mahdollisimman pian.

Mikä tv-kanava näyttää Suomen ja Norjan väliset jatkokarsintaottelut?

Suomen ja Norjan EM-jatkokarsintaottelut näkyvät Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Päivitämme tarkemmat tv-tiedot mahdollisimman pian.

Kumpi on parempi, Suomi vai Norja?

Suomi ja Norja sijoittuivat molemmat lohkovaiheessa oman lohkonsa kakkoseksi. Pikkuhuuhkajat keräsi kymmenestä ottelussa 20 pistettä maalierolla 21-8. Suomen lohkon voitti Romania, joka sai kasaan kaksi pistettä Suomea enemmän.

Pikkuhuuhkajat jätti lohkossaan taakseen Sveitsin, Albanian, Montenegron ja Armenian.

Norja keräsi kymmenestä ottelusta 19 pistettä maalierolla 28-11. Norjan lohkon voitti 22 pistettä kasannut Italia.

Norjan lohkossa pelasivat myös Irlanti, Turkki, Latvia ja San Marino. Norjan suurta tehtyjen maalien määrää selittää muun muassa heittopussi San Marino, jonka Norja voitti kahdessa lohkovaiheen ottelussa 7-0 ja 4-0.

Vedonlyöntiyhtiöt eivät ole vielä avanneet kertoimia Suomen ja Norjan väliseen otteluun, mutta lähtökohtaisesti odotetaan tasaista otteluparia.

Arvonnassa muut mahdolliset vastustajat Suomelle olisivat olleet Belgia, Kroatia, Tshekki ja Georgia.

Ketkä ovat Pikkuhuuhkajien tähtiä?

Suomella on kasassa vahva joukkue – etenkin jos päävalmentaja Mika Lehkosuo saa jatkokarsinnassa käyttöönsä kaikki ikänsä puolesta soveltuvat pelaajat.

Suomen jatkokarsintapaikan sinetöi maaleillaan Naatan Skyttä. Joukkueesta löytyvät myös muun muassa Chelseassa kirjoilla oleva maalivahti Lucas Bergström, belgialaisen Union Saint-Gilloisen laitahyökkääjä Casper Terho ja portugalilaisen Famalicãon hyökkäyspään pelaaja Otso Liimatta.

Lokakuun viimeisissä lohkovaiheen otteluissa Pikkuhuuhkajat ei saanut käyttöönsä kaikkia parhaita pelaajiaan, vaan nelikko Matti Peltola (keskikentän pohja tai toppari), Tomas Galvez (vasen laitapuolustaja), Leo Walta (keskikenttäpelaaja) ja Topi Keskinen (laitahyökkääjä) pelasivat miesten otteluita Huuhkajien paidassa.

Marraskuun jatkokarsintaotteluissa on mahdollista, että Peltola, Galvez, Walta ja Keskinen päästetään Pikkuhuuhkajien joukkueeseen.

Usein kysytyt kysymykset Pikkuhuuhkajien EM-jatkokarsintaotteluista
Ketä vastaan Pikkuhuuhkajat pelaa EM-jatkokarsinnoissa?
Milloin Suomen ja Norjan EM-jatkokarsintaottelut pelataan?
Mistä saa lippuja Pikkuhuuhkajien EM-jatkokarsintaotteluun?

LUE MYÖS