Paul Pogba puhui suunsa puhtaaksi ensimmäistä kertaa dopingkärähdyksensä jälkeen.

Pogba jäi kiinni DHEA:n – testosteronitasoja nostavan aineen – käytöstä elokuussa 2023. Alun perin Juventuksen keskikenttämiehelle lätkäistiin neljän vuoden pelikielto, mutta hiljattain urheilun vetoomustuomioistuin CAS lyhensi pannan 18 kuukauden pituiseksi.

Pogba antoi sarjan haastatteluja muun muassa ESPN:lle, Sky Sportsille ja La Gazzetta dello Sportille. Hän myönsi miettineensä uran lopettamista, kun alkuperäinen tieto neljän vuoden pelikiellosta tuli.

– Päässä oli niin paljon ajatuksia. Mietin, mitä ihmettä teen. Neljä vuotta pelaamatta, harjoittelematta… mikä seura minut haluaisi? Olisinko pelikiellon jälkeen enää kunnossa? Mietin kaikkea sellaista, Pogba sanoi.

– Toisaalta jaksoin koko ajan uskoa ja pysyä positiivisena. Tiesin, etten ollut ottanut tehnyt tahallani väärin. Onneksi rangaistus sitten lieveni.

– Ehdottomasti tästä on oppinut sen, että kaikki on tarkistettava kolmeen kertaan, koska kaikki on hyvin, kunnes kaikki ei enää ole hyvin.

– Monella pelaajalla on oma valmentaja, fysioterapeutti tai kokki, ja tällaista voi tapahtua. Neuvoni muille on se, että kaikesta kannattaa pitää kirjaa. Loppujen lopuksi se olisi tietysti ollut minun vastuullani tarkistaa asiat uudestaan.

LUE MYÖS