Jalkapallolegenda Claude Makélélé erosi aiemmin tällä viikolla kreikkalaisen Asteras Tripolisin peräsimestä.

Makélélé ehti valmentaa seuraa vajaan kuukauden ajan. Asteras Tripolis palkkasi Makélélén päävalmentajakseen syyskuun puolivälissä. Makélélé ehti valmentaa joukkuetta kolmessa sarjaottelussa, joista tuloksena oli voitto, tasapeli ja tappio.

Huuhkajien laitapuolustaja Nikolai Alho edustaa Asterasia.

Makélélén mukaan eron taustalla oli se, ettei seurajohto antanut hänen päättää pelaavaa kokoonpanoa. Makélélén mukaan seurajohto määräsi hänet jättämään joukkueen avainpelaajan penkille viime viikonlopun ottelussa.

– Minulle luvattiin täysi kontrolli joukkueesta. Minä päätin, kuka pelasi ja kuka ei. Pelaajasiirrot eivät olleet vastuullani. Jos haluat antaa minulle potkut tulosten vuoksi, se on ok. Tämä on jalkapalloa. En kuitenkaan halua ihmisten kertovan minulle, kenen pitäisi pelata ja kenen ei, Makélélé puhisi London Worldille.

– Edellisessä pelissä minulta vaadittiin, että joukkueen avainpelaajan pitäisi olla penkillä. Hänellä on amatööripelaajan palkka, mutta kyseessä on joukkueen paras pelaaja. Otin hänet 20 minuutiksi kentälle. Hän antoi kaksi maalisyöttöä ja voitimme pelin. Seurajohto ei kuitenkaan halunnut hänen pelaavan. He olettivat voivansa kontrolloida hänen peliaikaansa, koska tämä pelaaja ei ollut tehnyt uutta jatkosopimusta seuran kanssa. Peluutin kyseistä pelaajaa hänen laatunsa vuoksi.

Asteras tiedotti torstaina palkanneensa Savvas Pantelidiksen joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Pantelidis, 55, on valmentanut viime vuosina Kreikassa ja Kyproksella. Pantelidis on Asterasin kauden kolmas päävalmentaja, vaikka kautta on pelattu vasta seitsemän kierroksen verran. Asteras on sarjataulukossa seitsemäntenä.

LUE MYÖS