Seurajoukkueiden MM-kisat pelataan kuluvan kauden jälkeen. 

Kisat alkavat kesäkuun puolivälissä ja päättyvät noin kuukautta myöhemmin. Konsepti on uudistunut merkittävästi, sillä aiemmin mukana oli kaikkien maanosien mestarit, mutta ensi kesänä turnaukseen osallistuu jopa 32 joukkuetta. Kisat pelataan Yhdysvalloissa. 

Pelaajat ovat julkisesti kritisoineet jatkuvasti kasvavaa ottelumäärää ja etenkin seurajoukkueiden MM-kisat ovat saaneet osansa.

PSG:n ja eurooppalaisten jalkapalloseurojen yhteistyöjärjestö ECA:n puheenjohtaja Nasser Al-Khelaïfi otti kantaa turnauksen saamaan kritiikkiin.

– Siitä on tietenkin syytä puhua. Mielestäni kaikkien osapuolten olisi kokoonnuttava yhteen ja katsoa, mikä olisi parasta kaikille. Kaikki seurat haluavat pelata seurajoukkueiden MM-kisoissa. Ne seurat ja pelaajat, joilla on jotain valitettavaa, voivat jäädä sivuun kisoista. Jos sinulla on valituksen aihetta, älä osallistu turnaukseen. Olen saanut valituksia siitä, että rajasimme osallistujamäärän vain kahteen per maa. Sitä haluttiin nostaa, Al-Khelaïfi totesi kansainväliselle medialle Ateenassa.

– Pelaajat ovat valittaneet ottelumäärästä. Tietenkin kunnioitamme pelaajia ja heitä on suojeltava. Yritämme miettiä, miten saamme luotua sitä ylimääräistä rahaa. Seurat rahoittavat jalkapallon ekosysteemin ja samalla palkat nousevat entisestään. Raha ei ole kuitenkaan ainoa meitä motivoiva tekijä. Se olisi väärä viesti. Seurat tekevät peliliikkeitä saadakseen rahoja takaisin kuluistaan.

LUE MYÖS