Päävalmentaja Mika Lehkosuo on toimitsijakiellossa, kun Pikkuhuuhkajat pelaa paikasta EM-kisoissa tiistaina. Suomen U21-maajoukkue kohtaa EM-karsintojen viimeisessä ottelussa Montenegron Tammelan stadionilla Tampereella.

Lehkosuo, 54, sai punaisen kortin edellisessä karsintaottelussa Sveitsiä vastaan. Montenegroa vastaan penkin päässä nähdään apuvalmentaja Gert Remmel.

– Tilannetta on käsitelty joukkueen kapteeniston kanssa ja valmennustiimin kesken. Olemme sopineet, millaisia muutoksia tilanne aiheuttaa meidän kommunikoinnissamme ja toiminnoissamme pelin aikana. Sen kummemmin en tätä asiaa halua avata ennen peliä, Lehkosuo kommentoi Palloliiton verkkosivuilla.

Suomen suora EM-kisapaikka ei ole omissa käsissä. Pikkuhuuhkajien voiton lisäksi karsintolohkon ykkössija vaatisi Romania-Sveitsi-ottelusta tasapelin.

Voitto Montenegrosta toisi Suomelle vähintään paikan jatkokarsinnoissa. Tasapeli tai tappio tietäisi karsintataipaleen päättymistä tähän.

Suomi voitti edellisen kohtaamisensa Montenegroa vastaan vieraskentällä 2-1-lukemin. Montenegro on karsintalohkossa viidentenä kerättyään yhdeksään otteluun seitsemän pistettä.

Lehkosuo painotti, ettei Pikkuhuuhkajien sovi missään tapauksessa aliarvioida vastustajaansa.

– Kun mentaalipuoli on hoidettu kuntoon, luotamme meidän omaan vahvaan tekemiseemme ja menemme tekemään yhdessä niitä asioita, mitä osaamme. Edellisissä otteluissa olemme näyttäneet, että joukkueemme yhteistoiminta on erittäin hyvää, päävalmentaja sanoi.

Suomi isännöi Montenegroa Tampereen Tammelan stadionilla tiistaina kello 19:00 alkavassa ottelussa. Ottelu näkyy suorana Yle TV2:sta ja Yle Areenasta.

LUE MYÖS!