HELSINKI. Ruotsin Allsvenskanissa huippukauden pelannut Leo Walta saattaa saada suuren näytönpaikkansa Huuhkajissa Kansojen liigan B-sarjan tulevissa kotiotteluissa Irlantia ja Englantia vastaan. A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva kommentoi Siriuksen keskikenttäpelaajan roolia ryhmässä.

Walta, 21, iski kaksi näyttävää kaukolaukausmaalia viime viikon aikana. Ensimmäistä kauttaan Ruotsin Allsvenskanissa pelaava huippulahjakkuus on tehnyt yhteensä 24 sarjapeliin kuusi osumaa ja syöttänyt kolme Siriuksen väreissä.

Walta siirtyi Siriukseen tämän vuoden maaliskuusta Tanskasta Nordsjaellandin riveistä. HJK-kasvatti on saanut toistaiseksi peliaikaa Huuhkajissa neljässä ottelussa vaihtopenkiltä yhteensä 33 minuutin verran.

Huuhkajien keskikentällä on ollut lokakuun ottelujen alla vajetta, sillä Kaan Kairinen joutui jäämään sivuun edellisellä maajoukkueleirityksellä kärsityn lihasvamman vuoksi. Walta kilpailee avauspaikasta Rasmus Schüllerin vierellä HSV:n Anssi Suhosen kanssa.

Päävalmentaja Kanerva vihjasi keskiviikon Huuhkajien Irlanti-ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa olevan mahdollista, että Walta saisi ensimmäisen avauspaikkansa toisessa tämän viikon peleistä.

– Mahdollisesti, Kanerva vastasi SuomiFutis-sivuston kysymykseen lyhyesti.

– Leo on avainpelaaja hyökkäyspään erikoistilanteissa ja tekee kovasti töitä. Hän tuo yhden erityyppisen vaihtoehdon keskikentälle. Toki meillä on kanssa Anssi Suhonenkin mukana vähän samankaltaisena pelaajana. Sinänsä näyttää ihan hyvältä, että saadaan erilaisia vaihtoehtoja keskikentälle.

Joel Pohjanpalon roolitus

Huuhkajissa on syksyn aikana puhuttanut myös tähtihyökkääjä Joel Pohjanpalon rooli joukkueessa. Serie A -nousijan Venezian kapteeni nauttii suurista minuuteista seurajoukkueessaan ja maalejakin on syntynyt jo kaksi Italian pääsarjassa.

Maajoukkueessa Pohjanpalo, 30, sai syyskuun Kansojen liigan otteluissa Kreikan ja Englannin vieraana peliaikaa vaihdosta vain 28 minuutin verran.

Lehdistötilaisuudessa paikan päällä ollut Pohjanpalo ei suostunut kommentoimaan medialle tarkemmin asemaansa. Venezian hyökkääjä painotti ”joukkueen puhaltavan yhteen hiileen, oli rooli mikä tahansa.”

Kanerva puolestaan korosti kovaa kilpailua hyökkäyspäässä. Myös Benjamin Källman on mättänyt maaleja Puolassa Cracoviassa tasaisen tahtiin viiden osuman verran. Huuhkajat-ikoni Teemu Pukkikin on edelleen mukana.

– Kaikille joukkueeseen valituille pelaajille on suunniteltu tietty rooli. Voi aloittaa tai tulla vaihdosta sisään. Pohjanpalo on ollut hyvässä vireessä, kuten Källmankin. Meillä on hyökkäykseen paljon vaihtoehtoja, Kanerva kommentoi.

Suomi kohtaa Kansojen liigan B-sarjassa Irlannin Helsingin Olympiastadionilla torstaina kello 21:45 alkavassa ottelussa. Englanti saapuu vieraaksi kolme päivää myöhemmin tulevana sunnuntaina kello 19:00.

Suomi ja Irlanti ovat kahden kierroksen jälkeen molemmat ilman pisteitä.

Kansojen liigan B-sarjan sarjataulukko lohko 2
#JoukkueOVTHMP
1Kreikka GRE22005-06
2Englanti ENG22004-06
3Irlanti IRL20020-40
4Suomi FIN20020-50

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!