HELSINKI. Huuhkajissa nähdään yksi ensikertalainen lokakuun maaotteluissa.

Päävalmentaja Markku Kanerva nimesi joukkueen Nations Leaguen otteluihin, joissa Suomi kohtaa kotonaan Irlannin ja Englannin.

Täysin uusi nimi A-maajoukkueessa on Juhani Pikkarainen. 26-vuotias toppari edustaa seuratasolla Ilvestä.

– Hän on pelannut vahvan kauden ja on vasenjalkainen toppari. Meillä ei ole viime aikoina ollut vasenjalkaista topparia, Kanerva kuvaili lehdistölle julkistamistilaisuudessa.

Joukkueeseen palaavat myös Kaan Kairinen ja Nikolai Alho.

– Kairinen on hyvässä vireessä, teki upean maalin eilen [Mestarien liigassa vapaapotku yläkulmaan]. Alholla taas on pitkä loukkaantuminen takana, tuntee kroppansa hyväksi, Kanerva sanoi.

Melko tuore nimi joukkueessa on myös Adam Ståhl, joka kaksoiskansalaisena pelasi ensimmäiset ottelunsa Suomi-paidassa syyskuussa. SuomiFutis kysyi Kanervalta, millaisia ajatuksia Ståhlin pelaaminen hänessä herätti.

– Kokonaisuutena olen ollut tyytyväinen kyllä. Hän on sopeutunut hyvin joukkueeseen. Ennen kaikkea ilahduttaa ylpeys, mikä hänestä paistaa. Olen tyytyväinen, Kanerva sanoi.

SuomiFutis kysyi myös, onko Kanervan mielestä Joel Pohjanpalosta saatu maajoukkueessa kaikki potentiaali irti. Pohjanpalo kun on seurajoukkuetasolla osunut kiitettävään tahtiin Venezian paidassa, mutta Huuhkajissa tahti on ollut maltillisempi.

– Jos mietitään pelaajavalintoja ja pelaajien käyttöä, aina koitetaan miettiä miten saadaan voittava joukkue kentälle. Pohjanpalo on tehnyt maajoukkueessa 15 maalia 73 ottelussa, se on ihan hyvä määrä. Mitä tuohon nyt sitten vastaisi, mielestäni on saatu potentiaali irti, Kanerva sanoi.

Suomi kohtaa Irlannin Helsingin olympiastadionilla 10. lokakuuta ja Englannin 13. lokakuuta.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS