HELSINKI. Tomas Galvez jätti Valioliigan jättiläisen Manchester Cityn organisaation elokuussa ja lähti hakemaan vastuuta lainasopimuksella LASK Linzin riveihin. Huuhkajien vasemman laitapuolustajan alkua uudessa ympäristössä vaikeuttivat monta eri tekijää.

Galvezin, 19, tämän kauden mittainen laina Citystä LASK:iin toteutui vasta elokuun alussa. Nuorukainen saapui Itävaltaan myöhässä, kun joukkueella oli jo otteluja kaksi alla.

Sopeutumista alkuun vaikeutti myös Cityn harjoituskaudella saatu pieni loukkaantuminen, jonka myötä kaksi peliä jäi välistä.

Yhdeksäntenä sarjataulukossa oleva LASK aloitti kauden häviämällä ensimmäisestä kuudesta ottelustaan viisi. Ensimmäisen maajoukkuetaukon aikana vaihtui myös päävalmentaja, kun Markus Schopp pestattiin vasta huhtikuussa värvätyn Thomas Darazsin tilalle.

– Emme voittaneet pelejä. Sitten tuli maajoukkuetauko ja valmentaja sai potkut, Galvez kuvaili hankalaa alkua Huuhkajien mediatilaisuudessa tiistaina.

– Olin ollut harjoituskiertueella Manchester Cityn kanssa ja sitten tuli se loukkaantuminen. Se ei auttanut asiaa, mutta nämä ovat esteitä, joita kohtaat jalkapalloilijana.

Galvez on esiintynyt toistaiseksi vain kolmessa ottelussa LASK:in paidassa. Hajanaista peliaikaa on kertynyt vaihdosta 85 minuutin verran Itävallan Bundesliigassa.

Galvez kilpailee LASK:issa peliajasta kahden muun pelaajan kanssa. Ykkösvaihtoehto on yhdysvaltalainen George Bello. 22-vuotias Bello on esiintynyt jokaisessa yhdeksässä sarjaottelussa tahkoten kuusi 90 minuuttista.

Galvezin edellä hierarkiassa on myös 30-vuotias Rene Renner.

– Valmentaja ehkä suosii enemmän kokemusta kuin kokeilisi nuorta kokematonta pelaajaa. Aloittava vasen laitapuolustaja (Bello) on fyysinen pelaaja ja hyvä puolustussuuntaan. Minä olen teknisempi ja tykkään antaa syöttöjä linjan taakse sekä tehdä juoksuja, Galvez kuvaili erojaan kilpakumppaneihinsa seurassa.

Maailman parhaan seuran edustusjoukkueeseen murtautuminen on hankalaa

Lontoossa syntynyt Galvez on kuulunut Man Cityn organisaatioon viimeisen kolmen vuoden ajan. Englantilaissuomalainen pelaaja liittyi Cityzensin akatemiaan Watfordin juniorijoukkueesta vuonna 2021.

Galvez pääsi Cityssä harjoittelemaan edustusjoukkueenkin mukana. Pep Guardiolan neljään peräkkäiseen valioliigamestaruuteen luotsaamaan ryhmään murtautuminen on toistaiseksi kaukainen haave.

Galvezin sopimusta Cityn kanssa on vielä jäljellä kesään 2028 saakka. Huuhkajat-lupaus on valmis vielä jahtaamaan haavettaan Manchesterissa, mutta ymmärtää realiteetit unelman vaikeudesta.

– Olen edelleen kaukana siitä, mutta asioiden paranemiseen on tehtävä kovasti töitä. Pelattuani akatemiassa viimeiset vuodet, se harppaus edustusjoukkueeseen on valtava askel otettavaksi.

Myös Cityssä koko ajan mukana elävät korkeat odotusarvot tuovat mukanaan omat suorituspaineensa.

– Se paine on aina läsnä. Ne harjoitukset ovat hyvin intensiivisiä siellä. Täytyy olla aina keskittynyt. Jos se keskittyminen vähänkin herpaantuu, sinulta viedään pallo pois tappavalla teholla. Pelaajilla on uskomattoman hyvät tekniset taidot, Galvez avasi.

Galvez on mukana Suomen Kansojen liigan B-sarjan tulevissa kotiotteluissa. Huuhkajat kohtaa torstaina 10. päivä lokakuuta Irlannin ja sunnuntaina Englannin.

Erityisesti Englannin kohtaaminen herättää maassa syntyneellä ja varttuneella Galvezilla tunteita. Vastassa on myös lukuisia seurakavereita Citystä. Phil Foden, Kyle Walker, Jack Grealish, John Stones ja Galvezin ikätoveri Rico Lewis.

– Olen kasvanut siellä koko elämäni ajan. Totta kai siinä on merkityksensä, mutta minä edustan nyt Suomea, Huuhkajat-puolustaja julisti.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!