Kuopion Palloseura on Veikkausliigan mestari vuosimallia 2024.

Mestaruus ratkesi lauantaina ylemmän loppusarjan päätöskierroksella, kun KuPS voitti HJK:n kotikentällään 1-0.

Voiton myötä savolaiset pitivät takanaan toiseksi tulleen Ilveksen, joka voitti omassa ottelussaan SJK:n 4-0. Tamperelaiset olisivat oman voittonsa lisäksi tarvinneet mestaruuteen KuPS:n tasapelin tai tappion.

Kuopiossa illan ainoasta osumasta vastasi kapteeni Petteri Pennanen, joka survoi 17. minuutilla pallon sisään kulmapotkun jälkimainingeissa.

Savossa odottavan aika oli pitkä, kun Tampereelta kantautui tieto Ilveksen maaleista. Toisen jakson edetessä KuPS keskittyi lähinnä puolustamaan johtoaan, ja se pitikin pintansa loistavasti.

Miesten pääsarjamestaruus on KuPS:lle seurahistorian seitsemäs, ja ensimmäinen sitten vuoden 2019. Edellisenä neljänä vuonna pokaalin vei HJK, jonka oli tällä kaudella tyytyminen kolmanteen sijaan.