HELSINKI. Markku Kanerva julkisti Huuhkajien joukkueen Nations Leaguen lokakuun otteluihin Irlantia ja Englantia vastaan.

Syyskuun otteluissa tulokset olivat surkeita, ja pelien ympärillä keskustelu Huuhkajien valmennusryhmästä voimistui. Uudeksi apuvalmentajaksi nimetty Jani Honkavaara on selvästi saanut suuren roolin joukkueen pelaamisen organisoinnista. Asiantuntijat ja futisyhteisö ylipäätään alkoivatkin spekuloida, mikä on Kanervan todellinen rooli, kun joukkueen pelaaminen ei ole kovinkaan kanervamaista.

Joukkueen julkistamistilaisuudessa SuomiFutis kysyi suoraan Kanervalta, ovatko valmennusryhmän keskinäiset roolit selvät, ja kuka joukkuetta johtaa.

– Mä olen se, joka päättää viime kädessä asioista. Totta kai keskustelemme. Roolit ovat käsittääkseni hyvin selvät, Kanerva vastasi.

– Tieto-taito koko valmennuksesta paistoi läpi jo ensimmäisessä leirityksessä, siihen olen hyvin tyytyväinen.

Syyskuun otteluissa Suomi hävisi Kreikalle 0-3 ja Englannille 0-2. Seuraavaksi vastaan asettuu Irlanti. Kanerva toivoo, että pelitavalliset uudistukset alkaisivat nyt näkyä.

– Toivottavasti. Viilaukset pelitapaan ottavat aikansa. Tulokset eivät aina heti näy, toivottavasti näkyvät Irlanti-pelissä. Olemme kahdesta viime pelistä vetäneet johtopäätökset. Vähän helppoja maaleja päästettiin Kreikkaa vastaan, Kanerva sanoi.

Irlanti-pelistä Kanervalta kysyttiin, onko edessä suorastaan pakkovoitto.

– Kyllä melkein näin voidaan sanoa. Ilman muuta meillä on mahdollisuus kotikentällä. En näe mahdottomana Englanniltakaan pisteen ottamista [Irlanti-ottelun jälkeen].

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS