Red Bullin jalkapallokonserni ilmoitti aiemmin tällä viikolla palkanneensa Jürgen Kloppin uudeksi jalkapallojohtajakseen.

Kloppin pesti alkaa vuodenvaihteessa. Klopp vastaa Red Bullin jalkapallokonsernin pelifilosofian kehittämisestä, auttaa valmentajia ja osallistuu pelaajahankintoihin.

Kloppin sapattivapaa kesti siten noin puoli vuotta, sillä hän jätti Liverpoolin päävalmentajan paikan touko-kesäkuun vaihteessa.

57-vuotiaan Kloppin ratkaisu on herättänyt paljon kritiikkiä varsinkin Saksassa. Red Bullin omistama RB Leipzig on kenties koko Saksan vihatuin jalkapalloseura. Saksassa kannattajat omistavat yleensä 51 prosenttia seuroistaan, mutta RB Leipzig rikkoi pitkän ja arvostetun perinteen.

Kloppin alaisuudessa 236 ottelua pelannut Kevin Großkreutz pettyi pahemman kerran luotsin päätökseen. Kaksikko työskenteli vuosien ajan Borussia Dortmundissa.

– Heräsin ja minulla oli 30 uutta viestiä puhelimessani. Mietin, mitä ihmettä oli tapahtunut. Kuultuani siitä oletin olevani edelleen unessa. Sen jälkeen toivoin, ettei se uutinen pitäisi paikkaansa. Se oli shokki ja samalla surullinen uutinen. Jotenkin en ole vieläkään täysin sisäistänyt sitä. Sanon sen henkilökohtaisesti Kloppille, totesi Großkreutz Viertelstunde Fußball -podcastissa.

– Uskon, ettei kukaan osannut odottaa tätä. Tämä on todella outoa, enkä pysty ymmärtämään sitä. Toisaalta Klopp on ystäväni, ja olen hänelle paljon velkaa urastani. Olen hänelle ikuisesti kiitollinen. Jalkapallokannattajana mielestäni tämä on p*skaa, mutta ystävänä minun on hyväksyttävä tällaiset päätökset. Kun näemme toisemme, sanon Kloppille, että tämä on yhtä p*skaa, Großkreutz vakuutti.

LUE MYÖS