Sassuolo ja AS Roma pelasivat 1-1-tasapelin Serie A:ssa marraskuussa 2022. 

AS Romaa tuolloin edustanut Rick Karsdorp teki ottelussa Sassuolon tasoitusmaaliin johtaneen merkkausvirheen.

Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa José Mourinho haukkui Karsdorpia ja kutsui pelaajaa muun muassa petturiksi. Mourinhon reaktio puhutti Italiassa ja luotsi sai huomattavasti kritiikkiä ulostulostaan, jota pidettiin lähinnä Karsdorpin julkisena nöyryyttämisenä.

– Joukkue pelasi hyvän pelin, mutta joutui yhden pelaajan pettämäksi, joka ei ollut ammattilainen tai omannut oikeaa asennetta joukkuetovereitaan kohtaan. Tämä pelaaja petti muut pelaajat. Kyse on epäammattimaisesta asenteesta. Hän käyttäytyi petturin tavoin joukkuetta kohtaan, Mourinho latasi tuolloin.

Karsdorp ja Mourinho ovat sittemmin poistuneet AS Romasta. Karsdorp edustaa PSV:tä ja Mourinho valmentaa Fenerbahçea. Karsdorp otti kantaa paljon puhuttaneeseen tapaukseen hollantilaismediassa.

– Mourinho ei koskaan pyytänyt minulta anteeksi. Hän ei ole sellainen mies. Huomasin Mourinhon yrittäneen parantaa suhdettamme, mutta pitäydyin etäällä hänestä. Mourinho kutsui minua petturiksi noin kahdeksan kertaa pukukopissa. Voin ottaa sen vastaan, ei siinä mitään. Hänen ei olisi kuitenkaan koskaan pitänyt tehdä sitä julkisesti. Syytän häntä siitä.

– Sitä ennen tulimme hyvin toimeen. Olimme läheisiä, joten yllätyin hänen tempustaan. Mourinho meni liian pitkälle. Minun olisi pitänyt lähteä AS Romasta sen jälkeen. Totuus on se, että tulokset olivat huonoja ja olin helppo kohde. Uskon Mourinhon halunneen lähettää viestin koko joukkueelle minun kautta.

LUE MYÖS