HELSINKI. Suomi pelasi hyvän ottelun Englantia vastaan Nations Leaguessa, mutta hävisi. Samaan aikaan voidaan sanoa, että Englanti pelasi huonosti, mutta onnistui voittamaan. Loppulukemat kirjattiin Englannin hyväksi 3-1.

Jo ennen peliä Huuhkajien valmennusryhmän jäsen Tim Sparv kertoi, että Suomen pelisuunnitelmana oli pitää tiivis 5-4-1-muoto ja iskeä etenkin Topi Keskisen nopeudella suoraviivaisesti Englannin selustaan.

Huuhkajat noudatti pelisuunnitelmaa erinomaisesti ja tylsytti Englannin pelaamisen. Vierasjoukkue oli suorastaan heikko, vaikka pelasi parhaalla miehistöllään.

Suomi loi ensimmäisen tilanteensa kuuden minuutin pelin jälkeen. Hyvä syötönkatko Englannin kenttäpuoliskolla, pallo Suomen oikeaan laitaan ja nopeasti pystyyn boksiin Benjamin Källmanille. Hyökkääjän laukaus kimposi blokista vielä Keskiselle, jonka laukaus epäonnistui ja painui ohi maalin.

Huuhkajat pelasin varsin hyvän ensimmäisen vartin. Muoto pysyi tiiviinä, ja riistonkin hetkellä oli ajatusta siitä, miten Englantia pyritään haavoittamaan. Tilanne tärkeimmän sarakkeen osalta kuitenkin muuttui 18. minuutilla. Jack Grealish teki oikein ajoitetun liikkeen puolustuksen selustaan, ja Angel Gomes tarjoili nappisyötön. Sijoitus oli tarpeeksi tarkka ja painui alakulmaan.

Maali ei sinänsä lamaannuttanut Huuhkajia. Kotijoukkue sai pikku hiljaa jälleen paremmin ja paremmin pelistä kiinni. Osansa oli silläkin, ettei Englanti prässännyt mitenkään hurjana, vaan Suomenkin annettiin pitää palloa.

Puolen tunnin pelin molemmin puolin Suomi pääsi pariinkin otteeseen hätyyttelemään Dean Hendersonin vartioimaa maalia, mutta kunnollista maalintekouhkaa ei kyetty luomaan.

Suomi tuli jälleen hiukan ennen taukoa. Matti Peltola lähetti erinomaisen diagonaalisyötön, ja Nikolai Alho pudotti päällään hallitusti Fredrik Jensenille, mutta haltuunotto oli louhikkoinen ja tilanne kuivui kasaan.

Toinen puoliaika alkoi aika lailla samoissa merkeissä. Suomi piti hyvin muotonsa kasassa eikä antanut heikosti pelanneelle Englannille mitään ilmaiseksi. Yhtä lailla Huuhkajat iski edelleen myös terävästi vastaan aina kun se oli mahdollista.

56 minuutin kohdalla vastahyökkäys olisi pitänyt viedä maaliin asti, kun Keskinen keskitti matalan pallon, ja Jensen pääsi yrittämään muutamasta metristä – yli.

Reilun tunnin pelin jälkeen Markku Kanerva teki ensimmäiset vaihtonsa: Rasmus Schüller ja Källman ulos, Joel Pohjanpalo ja Leo Walta sisään.

Englantikin teki perään pari vaihtoa, ja otti vaihtojen myötä pitkästä aikaa aktiivisemman otteen pelistä. Eikä kauankaan kun vierasjoukkue sai vapaapotkun, ja Trent Alexander-Arnoldin upea laukaus painui verkkoon.

Heti maalin jälkeen Kanerva vaihtoi Teemu Pukin ja Robin Lodin kentälle, ja otti Keskisen ja Jensenin vaihtoon. Vaihtopelaajista Walta pääsi kertaalleen kokeilemaan maalinteoakin, mutta ei onnistunut.

Toisessa päässä Declan Rice puolestaan pääsi tuikkaamaan Ollie Watkinsin syötön sisään Waltan löysän kaksinkamppailupelaamisen jälkeen.

Lähes heti Englannin kolmannen maalin jälkeen Suomi teki vielä kavennuksen. Walta hyvitti edellisen virheensä tarjoilemalla kulmapotkun etualueelle Arttu Hoskoselle, joka puski päätöslukemat vastustamattomasti 1-3:een.

Suomi on nyt pelannut Nations Leaguessa neljä ottelua ja hävinnyt ne kaikki maalierolla 2-8. Marraskuussa pelataan vielä kaksi viimeistä kierrosta.