Gerard Piqué lopetti pelaajauransa kaksi vuotta sitten.

Piqué siirtyi pelaajauransa loppupuolella entistä enemmän bisnesmaailman puolelle ja omistaa muun muassa Kosmos-yrityksensä kanssa Espanjan kolmannella sarjatasolla pelaavan Andorra FC:n.

Piqué, 37, vieraili Leaders Weekin vieraana ja puhui jalkapallon nykyisestä tilasta. Piqué kokee pelaajien joutuvan pelaamaan liian paljon. Ex-topparin mielestä huippusarjoissa pitäisi pelata vain 16 joukkuetta.

– Sarjat pitäisi pelata vain 16 joukkueen voimin. Mielestäni ottelumäärää on pienennettävä. Meidän pitäisi ottaa yhteyttä kaikkiin sarjoihin ja ilmoittaa heille, että 20 joukkueen sijasta sarjat pitäisi pelata vain 16 joukkueella. Nyt on liikaa otteluita ja näemme, miten pelaajat huutavat kärsivänsä loukkaantumisista. Joukkueet pelaavat kolmen päivän välein, eikä kesälläkään ole aikaa levätä.

Piquén mielestä Nations League ja seurajoukkueiden MM-turnaus saisi jäädä pelaamatta.

– Kysyisin UEFA:lta, miksi he loivat Nations Leaguen? Kyseessä on todella vaikeasti seurattavissa oleva kilpailu. Lisäksi sanoisin FIFA:lle, että älkää toteuttako seurajoukkueiden MM-turnausta. Ymmärrän, että he haluavat enemmän tuloja, mutta jalkapallon kannalta voisi olla parempi, että pelejä olisi vähemmän, mutta sen sijaan premium-kokemuksia olisi enemmän. Olisi helpompi viihdyttää katsojia ja samalla pelaajat saisivat pelata vähemmän.

LUE MYÖS