Cesc Fàbregas siirtyi hiljattain valmentajaksi.

Fàbregas työskenteli viime kaudella Comon apuvalmentajana ja nousi kesällä seuran edustusjoukkueen päävalmentajaksi päästyään UEFA Pro -kurssille. Como pelaa tällä kaudella Italian korkeimmalla sarjatasolla Serie A:ssa.

ESPN haastatteli Fàbregasia, joka kertoi mielipiteensä Pep Guardiolasta ja Arsène Wengeristä.

Fàbregas pääsi pelaamaan urallaan kummankin alaisuudessa, ja yrittää samaistua valmentajana kumpaankin legendaan.

– Taktisesti olen oppinut eniten Guardiolalta. Hän opiskeli aina vastustajia. Hän tiesi tasan tarkkaan, mitä vastustajat voisivat tehdä ja hän kykeni antamaan siihen ratkaisuja. Yritän tuoda samaa pöytään omille pelaajilleni. Pelaajat tarvitsevat aina apua voidakseen tiedostaa sen, mitä kentällä tapahtuu. Pep auttoi minua ymmärtämään erilaisia asioita, Fábregas totesi.

Fàbregas kertoi oppineensa Wengerin alaisuudessa, miten tärkeää roolia kärsivällisyys näyttelee jalkapallossa. Pelaajiin on luotettava ja heille on annettava aikaa, jotta yksilöistä saadaan paras irti.

– Arsène oli herrasmies. Opin häneltä sen, miten kärsivällinen sinun pitää olla pelaajiesi kanssa. Tiedän, ettei tänä päivänä kärsivällisyyttä ole edes olemassa, koska valmentajat ovat niin peloissaan siitä, että saat parin tappion jälkeen potkut. Silloin yrität aina kompensoida tilannetta laittamalla kokeneet ja parhaat pelaajat kentälle, etkä välttämättä niitä, jotka oikeasti ansaitsevat sen eniten.

LUE MYÖS