HELSINKI. Arttu Hoskosella oli kaksijakoinen ilta Englantia vastaan, kun Huuhkajat hävisi Nations Leaguessa maalein 1-3.

– Mielestäni oli positiivisempi esitys kuin vieraissa Wembleyllä. Saatiin pidettyä palloa ja luotua tilanteita, Hoskonen sanoi lehdistölle pelin jälkeen.

– Prässi toimi ajoittain hyvin, eikä jouduttu puolustamaan niin matalalta niin pitkiä aikoja kuin Englantia vastaan vieraissa. Muutenkin mielestäni positiivisempi peli-ilme ja ihan ok esitys.

– Meillä oli tarkoituksena olla aktiivisempia ja prässätä ylempää, missä me onnistuimme ihan hyvin. Saatiin luotua jotain tilanteita.

Hoskonen iski kulmapotkusta uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin ja vieläpä Englannin verkkoon. Toisaalta se oli vain 1-3-kavennus lopussa, joten aihetta juhlaan ei juuri ollut.

– Harjoiteltu kuvio. Juostaan etutolpalle, ja Leksalta [Leo Walta] erinomainen pallo siihen.

– Ei siinä nyt kauheasti mieti, kun on 3-0 taululla ja tekee 3-1:een. Ei ollut mikään tasoitus- tai johtomaali. Ei siinä kauheasti mieti fiilistä siinä kohtaa.

Hoskonen kertoi myös, millaista on topparina pelata Harry Kanea vastaan. Kane kun on koko jalkapallohistoriankin mittakaavassa poikkeuksellisen kova maalintekijä.

– Pitää olla koko ajan sataprosenttinen fokus. Koko ajan pitää keskittyä ja katsoa, missä vastustaja on. Pitää olla hereillä koko ajan tai he rankaisevat. Siinä on ehkä se ero normaalin hyökkääjän ja tuollaisen maailman parhaimman välillä.

PvmOtteluKlo
14.11.2024IrlantiIRLSuomiFIN21:45
17.11.2024SuomiFINKreikkaGRE19:00
#JoukkueOVTHMP
1Kreikka GRE44009-112
2Englanti ENG43018-39
3Irlanti IRL41032-73
4Suomi FIN40042-100

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS