HELSINKI. Anssi Suhosta, 23, odotti kesän siirtoikkunan sulkeuduttua ikävä uutinen. Suomalaisen edustama Kakkosbundesliigaa pelaava Hamburger SV ilmoitti, ettei keskikenttäpelaajalla olisi tilaa seuran ykkösjoukkueesssa.

Kesäkuun Huuhkajien vierasottelun jälkeen Portugalia vastaan loukkaantunut Suhonen oli sivussa elokuun puoliväliin saakka. Samalla HSV hankki seuraan kaksi uutta keskikenttäpelaajaa: Lensistä Ranskasta saapuneen Lukasz Poreban ja Daniel Elfadlin Kakkosbundesliigaa pelaavasta FC Magdeburgista.

Suhoselle etsittiin kesän aikana lainaseuraa, mutta sopivaa ratkaisua ei löytynyt. Ikkunan sulkeuduttua Huuhkajien keskikenttäpelaaja pudotettiin HSV:n kakkosjoukkueeseen, joka pelaa Saksan neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Olin 2,5 kuukautta sivussa. Tulin takaisin Hampuriin ja kuntoutin jalan kuntoon. Hampuri hommasi siinä sitten kuusi uutta kaveria. Pari heistä oli keskikenttäpelaajia minun paikallani, Suhonen kertoi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa perjantaina.

– Sitten sanottiin, että olisi parempi, että lähtisin lainalle. Ei löytynyt kunnon lainaseuraa niin yritetään tammikuussa uudestaan.

Suhonen ei suostunut paljastamaan, mistä suunnalta lainatarjouksia kesällä tuli. Hänen omien sanojensa mukaan ”optimaalista vaihtoehtoa” ei kuitenkaan löytynyt.

Suhonen on nyt pelannut seitsemän ottelua HSV:n kakkosjoukkueessa Saksan neljänneksi korkeinta Regionalliga Nordia. Suomalainen on onnistunut kerran maalinteossa ja syöttänyt kaksi osumaa.

Vaikka sarjataso on huomattavasti alhaisempi, Suhonen lähestyy asiaa positiivisessa mielessä. Loukkaantumisen jälkeen itse pelaaminen viikosta toiseen tuntuu ylipäätänsä hyvältä.

– Kyllähän sen tasoeron huomaa siinä, mutta kiva saada itse paljon peliaikaa, kun ei ole loukkaantumisten tai muunkaan takia saanut HSV:ssä hirveästi, Suhonen kommentoi.

Suhonen kokee alemmankin sarjatason pelien auttavan häntä pääsemään fyysisesti entiseen kuntoonsa. Huuhkajapelaajan katseet ovat kuitenkin tammikuun siirtoikkunassa, mikäli tilanne pysyy samanlaisena.

– Jos tulee nousu edustusjoukkueeseen, niin täytyy miettiä asiat uudestaan. Jos jatkuu samaan malliin, niin luultavasti pitää katsoa muita seuroja, Suhonen summasi.

Suhonen kutsuttiin mukaan Huuhkajiin loukkaantuneen Kaan Kairisen paikkaajaksi lokakuun Kansojen liigan B-liigan otteluihin. Hän ei saanut minuutteja torstain 1-2-tappiossa Irlantia vastaan.

Huuhkajat kohtaa sunnuntaina viikon toisessa kotiottelussaan Englannin. Suomi on hävinnyt lohkon kaikki kolme ensimmäistä otteluaan.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

PvmOtteluKlo
14.11.2024IrlantiIRLSuomiFIN21:45
17.11.2024SuomiFINKreikkaGRE19:00
#JoukkueOVTHMP
1Kreikka GRE44009-112
2Englanti ENG43018-39
3Irlanti IRL41032-73
4Suomi FIN40042-100

LUE MYÖS!

 

LUE MYÖS!