HELSINKI. Santeri Haaralan viime viikot ovat tuoneet mukanaan kaksi suurta ilouutista. Ensin suomalaislaituri sai ensimmäisen ulkomaalaissiirtonsa Tampereen Ilveksestä Ruotsin Allsvenskaniin Djurgårdeniin. Eilen tiistaina hän vastaanotti ensimmäisen A-maajoukkuekutsunsa Markku Kanervalta.

Haarala, 24, pääsi mukaan Huuhkajiin korvaavana pelaajana loukkaantuneen Daniel Håkansin tilalle. Suomi kohtaa syyskuussa Kansojen liigan vierasotteluissa Kreikan ja Englannin.

– On iso kunnia ja pienen pojan unelma tässä tietyllä tavalla täyttyi, Haarala iloitsi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa.

Haarala ehti tehdä Veikkausliigassa alkukauden aikana 17 otteluun 10 maalia ja syöttää neljä osumaa. Siirto tukholmalaiseen Djurgårdeniin vahvistui elokuun loppupuolella 22. päivä.

Haarala sai Djurgårdenissa seuratovereikseen myös suomalaisväriä. Keskikenttäpelaaja Rasmus Schüller ja puolustaja Miro Tenho tarjosivat apuaan ryhmän tulokkaalle sopeutumisessa.

– Vähän jätkät laittoivat viestiä, jos tarvitsin jotain apua. Pyysivät vain soittelemaan tai viestimään. Siitä tuli todella hyvä ja lämmin fiilis, Haarala kehui.

Myös Huuhkajiin ensimmäisen kutsunsa saanut Djurgårdenin ruotsalaissuomalainen laitapuolustaja Adam Ståhl on antanut hyvän ensivaikutelman.

– Siinä heitettiin vähän läppää, kun pelattiin vastakkain. Sen jälkeen sitten oli hauska huomata pari päivää sitten, että hän tuleekin edustamaan Suomen maajoukkuetta. Siinä jo syntyi sellainen yhteys sillanrakentajana. Huikea tyyppi.

Djurgården tuntui nyt oikealta

Haarala pääsi pelaamaan Djurgårdenia vastaan jo ennen siirtoaan Konferenssiliigan kolmannen kierroksen otteluparissa elokuussa. Huuhkajien tuore laituri myönsi saaneensa tarjouksen tukholmalaisseuralta pian tämän jälkeen.

Haarala yhdistettiin ruotsalaislehti Sportbladetin mukaan myös Hollantiin ja Belgiaan.

– Sen pelin jälkeen se tarjous tuli. Todennäköisesti silloin se niiden kiinnostus on herännyt. Tarjouksia oli kyllä muualtakin. Tämä Djurgården tuntui kuitenkin oikealta, että tänne minä haluan, entinen Ilves-hyökkääjä raotti.

Haarala on saanut uudessa joukkueessaan välittömästi suurta roolia. Kaksi avauspaikkaa Djurgårdenin Allsvenskanin otteluissa ja maalisyöttö heti debyytissä Siriusta vastaan ovat antaneet hyvän pohjan alkuun.

Haarala haaveilee tälle kaudelle myös joukkuemenestyksestä. Djurgården on sarjataulukossa 20 kierroksen jälkeen kolmantena. Sarjakärki Malmö johtaa 10 pisteellä pelattuaan yhden ottelun enemmän.

– Haluan edetä urallani ja mitata täyden potentiaalini. Tällä hetkellä keskityn siihen, että voittaisimme Djurgårdenin kanssa mestaruuden, Haarala kommentoi tavoitteitaan loppukaudelle.

Joni Ahokas
X: @AhokasJoni

LUE MYÖS!