Willi Orbán on todellinen RB Leipzig -konkari.

Unkarilaistoppari on pelannut RB Leipzigissä reilun yhdeksän vuoden aikana yli 300 ottelua ja on joukkueen kapteeni.

Orbán, 31, otti suorasanaisesti kantaa entistä suurempiin ottelumääriin ennen RB Leipzigin ja Atléticon välistä Mestarien liigan ottelua.

Manchester Cityn Rodri sanoi aiemmin tällä viikolla, että pelaajat voisivat mennä yhdessä lakkoon, jotta heidän mielipidettään kuunneltaisiin. Myös muun muassa Barcelonan Jules Koundé ja Real Madridin Dani Carvajal ovat samaa mieltä.

– Rodri on oikeassa. Pelaamme liikaa otteluita. Toivottavasti matkamme Mestarien ligiassa kestää pitkään ja jos meillä on onnea, ei tämä aiheuta loukkaantumisia. Rakastan jalkapalloa, Mestarien liigaa, Bundesliigaa ja sitä, kun pääsen pelaamaan täysien katsomoiden edessä maajoukkueen kanssa. Rakastan työtäni ja nautin siitä suuresta etuoikeudesta, kun saan tehdä töitä intohimoni, eli jalkapallon kanssa. Tämä työ vaatii kuitenkin fyysistä suorittamista ja jossain vaiheessa luonnolliset rajat tulevat vastaan. Mielestäni olemme siinä pisteessä, että tämä on vaarallista terveydellemme.

Orbánin mielestä pelaajien terveyttä olisi syytä kunnioittaa. Pelin taso laskee, jos pelejä on liikaa, eivätkä pelaajat ehdi palautua.

– Maajoukkueissa, eurokilpailuissa ja seurajoukkueiden MM-kisoissa pelaavien pelaajien ottelumäärät ovat aivan rajoilla. Pelaajille ei jää juurikaan aikaa lepoa varten. Ja en ole edes vielä maininnut henkistä hyvinvointia. Tietenkin jatkuva matkustaminen vaikuttaa pelaajaan, kun koko ajan pitää pelata parhaalla tasolla. Se vaikuttaa pelaajien tasoon ja sitä kautta pelin tasoon.

– Siksi en voisi olla enempää samaa mieltä Rodrin kanssa. Pelaamme liikaa, ja pelaajien on oltava todella huolellisia tällä kaudella. Sillä ei ole väliä, kuinka monta miljoonaa euroa tienaat jalkapallossa, sillä fyysiset rajat ovat todellisia ja terveyden pitäisi olla aina etusijalla.

LUE MYÖS