Bosnia-Hertsegovinan entinen maajoukkuetähti Miralem Pjanić on tekemässä kiistanalaisen liikkeen urallaan: siirtymässä Venäjälle.

Aiemmin urallaan Pjanić, 34, on edustanut muun muassa AS Romaa, Juventusta ja Barcelonaa. Edelliset kaksi kautta vierähtivät Arabiemiraateissa Sharjah FC:n riveissä.

Vielä pari vuotta sitten Pjanić sanoi julkisesti, ettei halua pelata Venäjää vastaan Ukrainan sodan takia.

– Maajoukkueen urheilutoimenjohtaja soitti minulle ja sanoi, että pelaamme mahdollisesti Venäjää vastaan. Sanoin hänelle, ettei ole mitään järkeä pelata heitä vastaan, koska FIFA ja UEFA ovat sulkeneet heidät pois kilpailuistaan, sanoi Pjanić Nogomanian mukaan.

– Miksi me? Miksei joku toinen maajoukkue? Koko maailma kärsii jollain tavalla tästä sodasta, joten miksi meidän pitää olla ensimmäinen, joka pelaa ystävyysottelun heitä vastaan?

– Tässä ottelussa ei ole mitään positiivista meidän kannaltamme, ja siihen suhtauduttaisiin negatiivisesti maailmanlaajuisesti. Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään venäläisiä jalkapalloilijoita vastaan, mutta jos kaikki muut ovat päättäneet olla pelaamatta Venäjää vastaan, meidän on myös oltava solidaarisia ja torjuttava se. En yksinkertaisesti voi pelata sellaista ottelua.

Tällä viikolla Pjanić ikuistettiin kuitenkin saapumassa Venäjälle, jossa hän puki TsSKA Moskovan huivin ylleen ja kertoi, ettei ”malta odottaa” siirtoaan.

Lehtitietojen mukaan Pjanić solmii TsSKA:n kanssa vuoden sopimuksen, joka sisältää jatko-option yhdestä lisäkaudesta.

Mikky ◢ ◤

@michfoot10
🇧🇦 Pjanic’s first words ahead of signing with CSKA:

“Very happy. Can’t wait to start. I know a lot about CSKA. Great club”.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS