Huuhkajien urakka Nations Leaguessa käynnistyi lauantai-iltana, kun Markku Kanervan miehistö kohtasi vieraskentällä Kreikan.

Kreikka voitti Suomen 3-0. Lue lisää täältä.

Huuhkajat pelasi varsin hyvän avausjakson, vaikka Kreikka lähtikin tauolle 2-0-johtoasemasta. Huuhkajat piti pelin Kreikan kenttäpuoliskolla, mutta maalipaikat jäivät luomatta. Suomi ei lopulta laukonut koko ottelussa kertaakaan maalia kohti.

Kanerva kävi ottelua läpi Ylen haastattelussa.

– Totta kai ollaan pettyneitä. Vastustaja oli parempi, ei siinä mitään. Kreikka oli tehokas viimeistelyssään. Matsi ei saanut ihan sellaista alkua kuin toivottiin. Ikävä virhe Hradeckyltä ja jouduttiin takaa-ajoasemaan. Kreikka lähti aika aggressiivisesti ja rohkeasti ylhäältä prässäämään. Kreikka on hyvä vastahyökkäysjoukkue.

– Ei missään nimessä voida olla tyytyväisiä. Lähdettiin hakemaan täältä ihan muuta kuin mitä saatiin. Se on kylmä fakta. Kanerva summasi.

Huuhkajat kärsi kaksi ikävää loukkaantumista. Kaan Kairinen loukkaantui ottelua edeltävissä harjoituksissa ja Rasmus Schüller joutui jättämään Kreikka-ottelun kesken juuri ennen taukoa.

– Tilanne ei näytä kovin hyvältä. Mutta loukkaantumisia tulee ja se antaa tietyille pelaajille mahdollisuuden antaa näyttöjä. Sitäkin varten tämä Kansojen liiga on olemassa. Toivottavasti enää ei tule näitä loukkaantumisia. Jo ennen tätä tapahtumaa Nikolai Alho ja Daniel Håkans jäivät loukkaantumisten vuoksi sivuun. Kyllä meillä vielä kavereita kentälle riittää.

Huuhkajat kohtaa tiistai-iltana Englannin Wembleyllä.

LUE MYÖS