Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Rodri sanoo, että ammattilaisjalkapalloilijat saattavat ryhtyä lakkoon kasvavan ottelumäärän takia.

Rodria, 28, odottaa 11 kuukauden kausi, jos City yltää ensi kesänä pelattavan, 32 joukkueen kilpailuksi laajennetun, seurajoukkueiden MM-turnauksen finaaliin.

Manchesteriläisseura on mukana myös Valioliigassa, FA Cupissa, Englannin liigacupissa sekä Mestarien liigassa, jonka joukkuemäärä nostettiin täksi kaudeksi 36:een.

Viime kaudella Rodri pelasi Cityn kanssa 50 peliä ja esiintyi Espanjan A-maajoukkueessa 14 kertaa, joista viimeisin oli EM-finaalissa 14. heinäkuuta.

Tällä kaudella Rodrin pelimäärä voi nousta lähes 80:een, jos City ja Espanja etenevät kilpailuissaan päätyyn asti. Espanjalaistähdeltä kysyttiin, onko mahdollista, että pelaajat menevät lakkoon paisuvan jalkapallokalenterin takia.

– Kyllä, luulen, että olemme lähellä sitä. Jos tilanne jatkuu tällaisena, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa. Se on asia, joka huolestuttaa meitä, vastasi Rodri Athleticin mukaan.

– 40-50 peliä on se määrä, jossa pelaaja voi pelata korkeimmalla tasolla. Sen jälkeen taso putoaa, koska fyysistä tasoa on mahdotonta ylläpitää. Tänä vuonna menemme ehkä 70:een tai 80:een asti. Minun nöyrän mielipiteeni mukaan se on liikaa.

– Jonkun on pidettävä meistä huolta, koska me olemme tämän – sanotaanko, urheilun tai liiketoiminnan, tai miksi sitä sitten kutsuukaan – päähenkilöitä.

– Kaikessa ei ole kyse rahasta tai markkinoinnista. Kyse on esityksen laadusta. Minun mielestäni suoriudun paremmin, kun en ole väsynyt. Jos ihmiset haluavat nähdä parempaa jalkapalloa, meidän on levättävä.

Tänään, keskiviikkona, Manchester City isännöi Internazionalea Mestarien liigan liigavaiheen ensimmäisessä ottelussaan.

ESPN UK

@ESPNUK
Rodri has suggested players are "close" to going on strike because of concerns over their increasing workload 😳

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS