Skotlannin pääsarjaseura St. Johnstone haluaa palkata Simo Valakarin uudeksi päävalmentajakseen, kertoo muun muassa Daily Record.

Daily Recordin saamien tietojen mukaan St. Johnstone on jo ottanut yhteyttä Valakariin ja haastatellut suomalaisluotsia mahdollista pestiä varten. Valakari on noussut St. Johnstonen ykkösvaihtoehdoksi. Seura on etsinyt muutaman viikon ajan uutta päävalmentajaa annettuaan potkut Craig Leveinille aiemmin syyskuussa.

St. Johnstonen alkukausi on mennyt penkin alle. Seitsemästä ottelusta tuloksena on vain neljä pistettä ja sarjan kolmanneksi viimeinen sija.

Valakari, 51, valmentaa parhaillaan latvialaista Riga FC:tä. Riga FC:n kausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaisesti, sillä se on jäänyt viiden pisteen päähän sarjaa johtavasta RFS:stä. RFS on lisäksi pelannut kaksi ottelua Riga FC:tä vähemmän.

Valakari valmensi viime kaudella niin ikään latvialaista Audaa ja johdatti seuran komeasti kolmanneksi sarjataulukossa.

Valakari on aiemminkin herättänyt kiinnostusta Skotlannissa. Valakari neuvotteli Motherwellin kanssa päävalmentajan pestistä heinä-elokuussa 2022, mutta KuPS ei halunnut tuolloin luopua päävalmentajastaan kesken mestaruustaistelun.

LUE MYÖS