Ballon d’Orin voittaja vuosimallia 2024 on tiedossa noin kuukauden päästä. Voittaja julkaistaan 28. lokakuuta. 

Real Madridin Vinícius ja Manchester Cityn Rodri ovat kaksi suurta ennakkosuosikkia. Madridilaismedian mukaan Vinícius on jo saanut tietää voittavansa palkinnon. Rodrin kausi päättyi viime viikonlopun vakavaan polvivammaan.

La Liga -pelaajat ovat olleet Ballon d’Orin kestomenestyjiä jo pitkään. 

Cristiano Ronaldo ja Leo Messi voittivat vuosien ajan Ballon d’Orin pitkälti vuorotellen, ja sen jälkeen Karim Benzema ja Luka Modric on kruunattu palkinnon voittajaksi.

La Ligan puheenjohtaja Javier Tebas muistutti, ettei Valioliigassa pelaava pelaaja ole voittanut Ballon d’Oria vuoden 2008 jälkeen. Tuolloin Manchester Unitedia edustanut Ronaldo valittiin voittajaksi.

– Uskon Viníciuksen olevan kahden parhaan joukossa. Hän pelasi loistavan kauden. Se, että hän on todennäköisesti kahden parhaan joukossa kertoo siitä, millaisia huippupelaajia La Ligassa edelleen pelaa. Voittajasuosikkien joukossa on useita espanjalaispelaajia, eikä liikaa valioliigapelaajia. Se on aina muistettava.

– Toivottavasti Valioliigakin saa joskus Ballon d’Or -voittajan, sillä vuodesta 2008 lähtien he eivät ole voittaneet sitä kertaakaan. La Liga on saanut niitä paljon enemmän. Meitä on kritisoitu paljon siitä, miten huippupelaajat ovat lähteneet muualle, mutta silti joka vuosi meillä on useita Ballon d’Or -voittajaehdokkaita, Tebas sanoi ESPN:lle.

LUE MYÖS