Kuopion Palloseura voitti lauantaina miesten Suomen Cupin kaatamalla FC Interin finaalissa 2-1.

Ottelussa oli todella tunnusteleva alku, mutta avausjakson edetessä peli siirtyi KuPS:n hallintaan.

Vajaan 24 minuutin kohdalla kuopiolaiset olivat jo todella lähellä maalintekoa, kun Jaakko Oksasen vapaapotku kilahti tolppaan. Lucas Rangelilla oli vielä sauma rokottaa irtopallosta, mutta brassikärki ei saanut pelivälinettä sisään vaikeasta asennosta.

Toista jaksoa oli takana viisi minuuttia, kun Inter siirtyi johtoon. Axel Kouame riisti pallon syvällä KuPS:n kenttäpuoliskolla ja petasi avopaikan Darren Smithille, joka laittoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon.

Rangel sai pallon maaliin 69. minuutilla, mutta paitsioliputus pelasti Interin.

Varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää joitain minuutteja, kun KuPS tuli tasoihin. Clinton Antwi jatkoi Otto Ruopin keskityksen maalin edustalle ja Petteri Pennanen laittoi pallon sisään.

Vain hetkeä myöhemmin KuPS sai pallon toistamiseen maaliin. Arttu Heinosen veto meni Inter-vahti Eetu Huuhtasen näppien kautta sisään. Videotarkistuksessa paljastui kuitenkin paitsio, joten osuma hylättiin.

Jatkoaikaa oli pelattu vain pari minuuttia, kun KuPS meni johtoon. Oksanen petasi rangaistusalueen tuntumassa vetopaikan Pennaselle, jonka sisäsyrjäkuti meni vastustamattomasti yläkulmaan.

Myöhemmin myös KuPS:n Jonathan Muzinga sai pallon maaliin, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

Cupin mestaruus on KuPS:lle seurahistorian viides. Savolaiset nostivat viimeksi cup-pyttyä vuonna 2022, kun he kaatoivat Interin 1-0.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
𝐒𝐔𝐎𝐌𝐄𝐍 𝐂𝐔𝐏𝐈𝐍 𝐌𝐄𝐒𝐓𝐀𝐑𝐈 🏆 𝐊𝐔𝐎𝐏𝐈𝐎𝐍 𝐏𝐀𝐋𝐋𝐎𝐒𝐄𝐔𝐑𝐀

1968, 1989, 2021, 2022 & 𝟐𝟎𝟐𝟒

#SuomenCup #Kuopio #KuPS

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS