AC Oulun päävalmentaja Konstantinos Bratsos on ollut viime aikoina kenties koko Veikkausliigan suurin puheenaihe. 

Bratsos on saanut punaisen kortin kolmessa peräkkäisessä valmentamassaan veikkausliigaottelussa. 

AC Oulu hävisi elokuun alussa Ilvekselle 0-1. Bratsos sai avausjakson lopulla punaisen kortin ja esitti eroanomuksensa seurajohdolle ottelun jälkeen. AC Oulu ei hyväksynyt eroanomusta ja lopulta osapuolten välisten keskusteluiden jälkeen Bratsos jäi joukkueen peräsimeen.

Ilves-tappion jälkeen Bratsos on lentänyt ulos niin Gnistan- kuin IFK Mariehamn-otteluissakin. Bratsos vietti Gnistan-ottelun avausjakson valittaen toistuvalla syötöllä neljännelle erotuomarille Oliver Reitalalle ja ottelun tuominneelle Ville Nevalaiselle. Tuloksena punainen kortti ennen taukoa, vaikka Nevalainen oli ehtinyt muutamaan otteeseen varoittaa Bratsosia.

Bratsosin Oulu-pestin alkumetrit sujuivat positiivisissa merkeissä. Ensimmäisen kuukauden aikana AC Oulu voitti Veikkausliigassa KuPSin, FC Lahden ja EIF:n, ja näytti samalla nousevan kuiville putoamiskamppailusta. Tuolloin Bratsosin tunteella eläminen vaikutti lähinnä intohimolta omaa työtä ja itse jalkapalloa kohtaan – varsinkin verratessa joukkueen edelliseen valmennusjohtoon.

AC Oulu on sittemmin ajautunut surkeaan vireeseen. Edellisestä kuudesta ottelusta tuloksena on yksi voitto, viisi tappiota ja todellinen paluu putoamiskamppailuun. Siinä sivussa AC Oulun peliesitykset ovat olleet surkeita ja samalla näyttää siltä, että joukkueen päävalmentaja tekee kaikkensa päästäkseen pois seurasta.

On toki syytä muistaa, että suomalainen ja kreikkalainen jalkapallokulttuuri ovat varsin erilaisia, ja Kreikassa valmentaja saa todennäköisesti näyttää tunteitaan vapaammin kuin Suomessa. Bratsos ei ole ollut korttiherkkä valmentaja Kreikan pääsarjassa – täysin päinvastoin. Bratsos on kuitenkin ollut AC Oulun peräsimessä jo muutaman kuukauden ajan, eikä kotimainen tuomarilinja voi tulla enää yllätyksenä. Varsinkaan viikosta toiseen.

Kalevan mukaan Palloliiton huippuerotuomarivalmentaja Mattias Gestranius keskusteli hiljattain Bratsosin ja AC Oulun urheilutoimenjohtajana työskentelevän Markus Heikkisen kanssa puhelimitse viimeaikaisista tapahtumista kentän laidalla. Bratsos palasi kentän laidalle sunnuntaina, kun AC Oulu hävisi IFK Mariehamnille 1-2. Bratsos sai punaisen kortin ottelun päätyttyä, joten Gestraniuksen pitämän oppitunnin ohjeet eivät suoranaisesti näyttäneet menneen perille.

AC Oulu pelaa loppukaudella liigapaikastaan ja tällä hetkellä näyttää selvältä, ettei se kykene kilpailemaan alemmassa loppusarjassa Bratsosin alaisuudessa. Karsijan paikalla oleva FC Lahti vaanii vain kahden pisteen päässä.

Liigapaikan arvon luulisi olevan suurempi kuin kiukuttelevan ja pois seurasta haluavan Bratsosin. Seurajohdon on lopetettava valmennuksen irvokas näytelmä tai liigakarsinta voi kutsua. Se olisikin melkoinen saavutus joukkueelta, joka kauteen lähdettäessä asetti tavoitteekseen mitalin.

Tuukka Ikkeläjärvi