José Mourinho siirtyi kesällä turkkilaisen Fenerbahçen peräsimeen.

Mourinho allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen Fenerbahçen kanssa. Fenerbahçen alkukausi on sujunut varsin hyvin, sillä kuudesta sarjaottelusta tuloksena on neljä voittoa, tasapeli, tappio ja sarjan toinen sija. 

Fenerbahçe hävisi viime viikonloppuna derbyssä Galatasaraylle 1-3. Galatasaray on voittanut kaikki ottelunsa ja johtaa sarjaa viiden pisteen erolla Mourinhon Fenerbahçeen. 

Mourinho ei ilmestynyt derbyn jälkeiseen lehdistötilaisuuteen. Turkin pääsarja antoi Mourinholle 4000 euron sakot. Mourinho kummasteli saamaansa sakkoa keskiviikkoisessa lehdistötilaisuudessaan. Luotsin mukaan häntä ei päästetty tilaisuuteen.

– 24 vuoden aikana en ole koskaan lähtenyt lehdistötilaisuudesta kesken kaiken. Varsinkaan tappion jälkeen. En ole koskaan pelännyt ainuttakaan toimittajaa, kysymystä tai lehdistötilaisuutta. En muuta tapojani turkkilaismedian edessä. Siinä ei ole mitään järkeä, että joudun odottamaan 75 minuuttia päästäkseni lehdistötilaisuuteen.

– Ottelun jälkeen onnittelin vastustajan valmentajaa, menin pelin jälkeiseen haastatteluun ja sitten odotin 70 minuuttia päästäkseni lehdistötilaisuuteen. Yritin päästä sinne, mutta minua ei päästetty. Olin lehdistösalin ovella yrittämässä päästä sisään, Mourinho kertasi.

Casper Terhon Royal Union-Saint Gilloise ottaa torstaina mittaa Fenerbahçesta Eurooppa-liigan liigavaiheen ensimmäisellä kierroksella.

LUE MYÖS