HELSINKI. Jesse Jorosella on riittänyt vastuuta Italian sarjanousijan Venezian aloitettua uuden kauden Serie A -tasolla. Huuhkajien maalivahti on päässyt tolppien väliin kaikki kilpailut mukaan lukien jokaisessa neljässä ottelussa.

Joronen, 31, sai tahkota neljä kautta Serie B:tä, ensin Bresciassa ja viimeiset kaksi vuotta Veneziassa. Venezia pääsi viimein juhlimaan nousua pääsarjatasolle nousukarsintojen voittajana viime keväänä.

Jorosen alkukauden huippuhetki osui Serie A:n toiselle kierrokselle. Suomalaisvahti piti tuolloin nollat Fiorentinan vieraana ja otti kiinni vahvat kahdeksan torjuntaa.

– Pallojen kiinniottaminen on oikein mukavaa hommaa Serie A:ssa. Se on hyvä huomata, että ne tarttuvat kiinni sielläkin. Sen takia siellä tolppien välissä ollaan ja siitä minulle maksetaan, Joronen kommentoi SuomiFutis-sivustolle Huuhkajien mediatilaisuudessa viime keskiviikkona.

– Se peli Serie A:ssa on erilaista. Teknisesti, taktisesti ja fyysisesti ehkä nopeampaa. Tilanteet tulevat nopeammin, mutta tietyt rakenteet toistuvat enemmän.

Venezia joutui kevään sarjanousunsa jälkeen haastavan tilanteeseen, kun päävalmentaja Paolo Vanoli poistui seuran peräsimestä Torinon riveihin. Tilalle saapui Frosisonesta värvätty Eusebio Di Francesco.

Kolmesta ensimmäisestä Serie A -ottelusta Venezialle on tarttunut mukaan yksi piste. Jorosen mukaan Di Francescon saapuminen on tuonut mukanaan muutoksia myös maalivahdin pelaamiseen.

– Siellä on ollut taktisia painotuksia. Pallonhallinnallisesti tehdään asioita eri tavalla. Systeemiä opetellessa on opiskeltava ne pelirealistiset riskirajat. Mikä on oikea ratkaisu, mikä on ideaalein ratkaisu ja mikä vararatkaisu, Huuhkajat-vahti avaa.

– Paljon tehty töitä ja paljon on vielä tehtävänä. Siinä on kuitenkin todella hyviä aihioita, että miten saamme pelin luistamaan vieläkin paremmin.

Tällä hetkellä Suomen A-maajoukkueen mukana olevan Jorosen ja Joel Pohjanpalon edustaman Venezian pelit jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 14. päivä syyskuuta. Vastassa Serie A:ssa on tuolloin AC Milan vieraskentällä.

Joni Ahokas
X: AhokasJoni

LUE MYÖS!