Raphaël Varane ilmoitti keskiviikkona lopettaneen pelaajauransa. 

Varane teki kesällä sopimuksen Serie A:han nousseen Comon kanssa, mutta loukkaantui ensimmäisessä ottelussaan, ja päätti lopulta lopettaa uransa. Ura loppui vain 31-vuotiaana. 

Varane on kärsinyt läpi uransa hyvin merkittävistä loukkaantumisongelmista. Varane on saanut vuosien saatossa lukuisia lihasvammoja. Myös polvet ja nilkat ovat kokeneet kovia.

Hugo Lloris paljasti L’Équipen haastattelussa, että jo pitkän aikaa sitten näytti siltä, ettei Varane välttämättä pystyisi pelaamaan yli kolmikymppiseksi.

– Olemme nähneet Varanen taistelevan fysiikkaansa vastaan. Hän seurasi urallaan erilaisia lihasvammoja ennaltaehkäiseviä ohjelmia, jotka söivät paljon aikaa, energiaa ja voimaa. Varane taisteli jatkuvasti omaa kroppaansa vastaan. Hän vei kroppansa äärirajoille ja se on kunnioitettavaa. Huipputason urheilu on sellaista.

– Muistan, kun hän tuli ensimmäisen kerran maajoukkueeseen ja jo silloin oli mahdollista, ettei hän kykenisi pelaamaan huipulla 30-vuotiaana. Maajoukkueen lääkärit olivat huolissaan siitä. Varane onnistui kuitenkin saavuttamaan jotain uskomatonta urallaan. Varane teki niin kovasti töitä, että hän kykeni muuttumaan fyysisesti. On kova suoritus pelata tuollainen ura noista lähtökohdista.

Varane ja Lloris lopettivat maajoukkueuransa Qatarin MM-lopputurnaukseen.

LUE MYÖS