Francesco Totti on AS Roman suurin seuralegenda.

Totti, 47, pelasi koko pelaajauransa kasvattajaseurassaan. Totti pelasi peräti 24 vuoden ajan AS Roman edustusjoukkueessa. Pelaajauran päättymisen jälkeen Totti vietti muutaman vuoden AS Roman seurajohdossa, mutta jätti tehtävän kesällä 2019.

Roomalaislehti Il Messaggero haastatteli Tottia ja tiedusteli seuralegendalta, miksei hän ole palannut AS Roman seurajohtoon. Tottin mukaan seurajohtoa saattaa pelottaa ottaa ex-hyökkääjän kaltainen suuri hahmo takaisin seuraan.

– Kenties olen ollut liian uskollinen ja liian rehellinen. Kenties olen vaikea hahmo. Kommenteilleni annetaan aina painoarvoa. Muiden kommenteille sitä annetaan hieman vähemmän. Minusta tuntuu siltä kuin he pelkäisivät kaltaiseni tärkeän hahmon olevan seuran sisällä. He uskovat, etten kykenisi auttamaan, mutta todellisuudessa pystyisin auttamaan. Tämä ei ole minun päätökseni. Kukaan ei ole soittanut minulle, enkä itse tee aloitetta. Jotkut seurat ovat ottaneet minuun yhteyttä, mutta kuten olen aina sanonut, olen uskollinen AS Romalle.

Totti haluaisi työskennellä AS Romassa tietynlaisena neuvonantajana ja nosti esiin muutaman jalkapallolegendan. Zlatan Ibrahimović on noussut tärkeään asemaan AC Milanin seurajohdossa ja Javier Zanetti on toiminut kymmenen vuoden ajan Internazionalen varatoimitusjohtajana.

– En haluaisi koskaan työskennellä urheilutoimenjohtajana, vaan ennemminkin sellaisessa roolissa, jossa Ibrahimović ja Zanetti ovat. He ovat seuran, joukkueen ja valmennusjohdon välissä. He astuvat esiin ja kertovat, miten asiat ovat. Se on operatiivinen rooli, eikä vain sellainen, jossa sinulle soitetaan, kun asiat ovat huonosti.

AS Roman kesän siirtoikkuna oli vauhdikas. AS Roma maksoi Artem Dovbykistä, Matias Soulésta ja Enzo Le Féestä yhteensä lähes 80 miljoonaa euroa. Tottin mielestä AS Roman on palattava Mestarien liigaan.

– En ole vielä täysin ymmärtänyt AS Roman uutta projektia. Joukkueeseen on käytetty paljon rahaa. Itse olisin käyttänyt 70 miljoonaa euroa eri tavalla. Kun näet, miten hulluja summia AS Roma on käyttänyt pelaajiin, on seuran palattava Mestarien liigaan. Jos käytät sata miljoonaa euroa, etkä pääse Mestarien liigaan, olisi se täysi farssi.

LUE MYÖS