Portugalin A-maajoukkue aloitti UEFA Nations Leaguen voitolla. Portugali voitti Kroatian 2-1.

Portugalin avauskokoonpanossa tuttuun tapaan ollut Cristiano Ronaldo viimeisteli ottelun voittomaalin noin kymmenen minuuttia ennen taukoa. Nuno Mendes lähetti keskityksen boksiin ja Ronaldo viimeisteli pallon komeasti maaliin.

Kyseessä oli Ronaldolle ammattilaisuran 900. maali. Ronaldo, 39, on historian eniten maaotteluissa maaleja tehnyt pelaaja. Torstai-illan maali oli Ronaldolle 131. täysosuma A-maajoukkueessa.

– 900 maalia tuntuu samalta kuin muutkin rajapyykit, mutta vain minä tiedän, miten kovasti on tehtävä töitä päivittäin, jotta voit tehdä 900 maalia. Tämä on uniikki saavutus urallani. En riko ennätyksiä, vaan ne seuraavat minua.

Ronaldo on voittanut Portugalin paidassa Euroopan mestaruuden ja UEFA Nations Leaguen. Maailmanmestaruus jäänee saavuttamatta, sillä Ronaldo olisi seuraavissa MM-kisoissa jo 41-vuotias. Se ei Ronaldoa haittaa.

– Portugalin EM-kulta vastaa MM-kisojen voittamista. Olen jo voittanut kaksi pokaalia Portugalin kanssa. En ole motivoitunut siitä, vaan motivaationi on nauttia jalkapallosta. Ennätykset tulevat itsestään.

LUE MYÖS