Yhdysvaltojen jalkapalloliitto tiedotti aiemmin tällä viikolla palkanneensa Mauricio Pochettinon miesten A-maajoukkueen peräsimeen.

Pochettino allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen, joka ulottuu kesän 2026 MM-lopputurnaukseen. Yhdysvallat isännöi kisoja Meksikon ja Kanadan kanssa.

Gregg Berhalter sai potkut Yhdysvaltojen A-maajoukkueen päävalmentajan paikalta Copa Américan jälkeen. Yhdysvallat jäi kotikisoissaan lohkoon voitettuaan vain yhden ottelun.

Joukkueen kapteeni Christian Pulisic tiedostaa Yhdysvaltojen alisuorittaneen oikein urakalla viime aikoina. Pulisic toivoo Pochettinon tuovan maajoukkueeseen voittamisen kulttuuria.

– Nyt on aika kääntää sivua. Meidän on todellakin nostettava tasoamme. Minusta tuntuu pahalta, mutta tiedän tulevaisuuden olevan kirkkaampi. Toivottavasti Pochettino tuo joukkueeseen sellaisen kulttuurin, jossa pelaajat ovat valmiita taistelemaan, ottamaan riskejä ja voittamaan. Monen asian on muututtava. Esimerkiksi mentaliteetin ja kulttuurin. Mielestäni meillä on laatua, mutta edellä mainitsemani asiat ovat sellaisia, jotka Pochettino haluaa ensitöikseen muuttaa.

LUE MYÖS