Manuel Neuer ilmoitti elokuussa lopettavansa maajoukkueuransa.

Neuer, 38, ehti pelata Saksan A-maajoukkueessa 15 vuoden aikana peräti 124 ottelua. Neuer johdatti Saksan maailmanmestariksi kesällä 2014.

Saksan A-maajoukkueen päävalmentaja Julian Nagelsmann ilmoitti nostavansa Marc-André ter Stegenin maajoukkueen ykkösvahdiksi. Ter Stegen sai kuitenkin vakavan polvivamman viime viikonloppuna ja on todennäköisesti koko loppukauden sivussa pelikentiltä.

Mittavalla pelaajaurallaan Bayernin paidassa muun muassa kolmesti Bundesliigan ja kertaalleen Mestarien liigan voittanut Stefan Effenberg on sitä mieltä, ettei Neuerin pitäisi pyörtää lopettamispäätöstään. Effenbergin mielestä Nagelsmannin on luotettava muihin maalivahteihin.

– Neuer menettäisi uskottavuutensa, jos hän haluaisi nyt palata maajoukkueeseen, vaikka päätöksestä onkin kulunut vähän aikaa. Hänen pitäisi keskittyä ainoastaan kahteen viimeiseen vuoteensa Bayernissa ja kenties tulevaisuuteenkin. Mielestäni uran lopettaminen ei ole koskaan hyvä idea, mutta hänen on oltava sanansa mittainen ja varmasti onkin, Effenberg sanoi T-Onlinelle.

– Nagelsmann antaisi täysin väärän signaalin muille maalivahdeille, jos hän luottaisi jälleen 38-vuotiaaseen Neueriin maajoukkueessa. Paras vaihtoehto on Alexander Nübel. Hän pelasi loistavan viime kauden Stuttgartissa ja tällä kaudella hänen haasteena on pelata mahdollisimman tasaisesti Mestarien liigassa.

Saksa kohtaa lokakuussa Nations Leaguessa Bosnia-Hertsegovinan ja Hollannin.

LUE MYÖS