Monet yllättyivät, kun Bayern München palkkasi Vincent Kompanyn uudeksi päävalmentajakseen.

Kompany, 38, ehti valmentaa Burnleya kahden vuoden ajan. Pesti päättyi viime kauteen, kun Burnley putosi Valioliigasta takaisin Mestaruussarjaan. 

Bayern oli tuolloin etsinyt jo muutaman kuukauden ajan uutta päävalmentajaa, eikä näyttänyt millään löytävän uutta luotsia penkin päähän. Lukuisat vaihtoehdot kieltäytyivät Bayernin tarjouksesta.

Bayern jäi viime kaudella Bundesliigassa vasta kolmanneksi. Sitä voi pitää todellisena alisuorittamisena, sillä seura oli voittanut mestaruuden peräti 11 kertaa perätysten.

Bayernin seurajohto on saanut viime vuosina suorasanaista kritiikkiä ratkaisuistaan. Julian Nagelsmann sai yllättäen potkut keväällä 2023. Korvaajaksi saapunut Thomas Tuchel ehti valmentaa joukkuetta alle vuoden ajan ennen kuin osapuolet ilmoittivat luotsin poistuvan seurasta kesällä.

Seuran puheenjohtaja Max Eberl kertoi Kompanyn saavan Nagelsmannin ja Tuchelin sijaan tarpeeksi aikaa uuden projektin rakentamiseen.

– Bayern voitti mestaruuden 11 vuotta putkeen. Viime kaudella emme onnistuneet voittamaan mestaruutta ja tekemistämme kritisoitiin todella kovasti. Otamme iskut vastaan voimallamme ja haluamme rakentaa uudelleen voittavan projektin. Kompany saa siihen aikaa. Sen sanoo Bayern, en minä, Eberl muistutti saksalaismedialle.

– En esimerkiksi edes neuvotellut Unai Emeryn kanssa. Teimme tarjoukset Julian Nagelsmannille ja Ralf Rangnickille, mutta he kieltäytyivät. Listallamme oli 15-16 valmentajaa, joten kävimme paljon keskusteluita ja sitten teimme päätöksen. Kompany oli listalla alusta saakka.

Bayern on voittanut kaikki kolme sarjaotteluaan ja johtaa Bundesliigaa.

LUE MYÖS