Bayer Leverkusen oli viime kaudella suorastaan ylivoimainen Saksan kentillä.

Leverkusen voitti Lukas Hradeckyn johdolla Bundesliigan mestaruuden, eikä hävinnyt sarjakauden aikana otteluakaan. Lisäksi Leverkusen voitti Saksan Cupin ja eteni Eurooppa-liigan finaaliin, jonka se hävisi Atalantalle.

Jonathan Tah pelasi loistavan kauden Leverkusenin takalinjoilla. Tah, 28, on todellinen Leverkusen-konkari. Tah on edustanut Leverkusenia jo reilun yhdeksän vuoden ajan. Tah oli koko kesän ajan siirtohuhujen kohteena, sillä toppari halusi siirtyä Bayern Müncheniin, mutta seurat eivät päässeet sopuun siirrosta.

Tah kertoi Süddeutsche Zeitungin haastattelussa kesän tapahtumista. Tah selitti, miksei aio tehdä jatkosopimusta Leverkusenin kanssa.

– Olen pelannut Leverkusenissa yhdeksän vuoden ajan. Olen kokenut kaikki ylä- ja alamäet täällä. Leverkusen-urani kohokohta on ollut fantastinen viime kausi, kun voitimme melkein kaiken mahdollisen. Se ei olisi voinut sujua paremmin. Siksi mietin, että jos teen 28-vuotiaana jatkosopimuksen Leverkusenin kanssa, pelaan täällä yli kolmikymppiseksi. Pelaajaura on lyhyt ja siksi ideani on ollut aina saada kaikki siitä irti. Haluan vain saada urastani kaiken irti.

– Tänä kesänä minulla oli sellainen fiilis, että nyt on aika etsiä uusia haasteita. Loistavan kauden jälkeen tein sen, minkä pelaaja voi tehdä, eli ilmoittaa seuralle selkeästi toiveistani. Sen jälkeen pelaaja on käytännössä ulkona kuvioista, koska seurojen on päästävä sopuun siirrosta. Pelaajana et enää voi kontrolloida tilannetta. Sain tarjouksia, enkä ainoastaan Bayernista. Pidän Leverkusenissa pelaamisesta, mutta olisin halunnut kaiken sujuvan järkevästi ilman, että tunteet tulisivat mukaan.

Tah pelaa tämän kauden Leverkusenissa ja vaihtaa ensi kesänä maisemaa vapaana agenttina.

– Päätökseni on yhtä selkeä kuin aiemminkin. En aio tehdä jatkosopimusta uraani liittyvistä syistä. Sopimukseni kattaa tämän kauden ja aion antaa niin pitkään kaiken mahdollisen Leverkusenille.

LUE MYÖS