Girodins de Bordeaux on yksi Ranskan menestyneimpiä jalkapalloseuroja. 

Bordeaux on kruunattu kuudesti Ranskan mestariksi ja voittanut neljästi Ranskan cupin. Edellisestä pääsarjamestaruudesta on vierähtänyt 16 vuotta.

Bordeaux taisteli pitkään hyvin merkittävien talousvaikeuksien kanssa ja joutui lopulta hakeutumaan konkurssiin. Bordeaux pelasi vielä viime kaudella Ranskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, mutta putosi konkurssin myötä neljännelle sarjatasolle.

Tunnettu englantilaishyökkääjä Andy Carroll siirtyi hiljattain Bordeaux’n paitaan. Carroll käväisi RMC:n haastattelussa ja kertoi, ettei siirto puoliammattilaissarjaan haitannut, kun hän kuuli Bordeaux’n kiinnostuksesta.

– Rakastan jalkapalloa ja sain mahdollisuuden pelata tässä suuressa seurassa. Minua ei juurikaan kiinnosta, millä tasolla tai sarjatasolla pelataan, sillä kyse on jalkapallosta nauttimisesta. Toivon, että pääsemme parempaan iskuun ja nousemme sille tasolle, mihin tämä seura kuuluu. Siksi tulin tänne.

– Olen täällä, koska rakastan tätä lajia. Maksan rahaa siitä, että pelaan tässä joukkueessa. Olen ennemmin jalkapalloilija kuin vain joku, jolle maksetaan pelaamisesta. Pelaan historiallisessa seurassa ja haluan tehdä täällä historiaa. Kyse ei ole rahasta, eikä totta puhuen koskaan ole ollutkaan.

Mittavalla urallaan muun muassa Liverpoolissa ja Englannin A-maajoukkueessa pelannut Carroll, 35, iski Bordeaux-debyytissään kaksi maalia. Bordeaux’n alkukausi on sujunut surkeasti, sillä neljästä ottelusta tuloksena on vain kolme pistettä.

LUE MYÖS