Bayern München on ollut koko kesän Jonathan Tah’n kintereillä.

Bayer Leverkusenin ehdottomiin avainpelaajiin lukeutuva Tah on ollut halukas siirtymään Bayerniin, mutta seurat eivät ole missään vaiheessa päässeet sopuun siirtosummasta. Leverkusen asetti topparilleen noin 30 miljoonan euron siirtosumman, mutta Bayern ei ollut valmis maksamaan sitä.

Bayernin toimitusjohtaja Max Eberl otti perjantaisessa lehdistötilaisuudessaan kantaa Tah’n siirtosaagaan. Eberlin mukaan siirto on ollut jäissä jo pitkän aikaa.

– Leverkusen antoi meille deadlinen kolme ja puoli viikkoa sitten. He kertoivat meille, millaisen summan he haluavat tiettyyn päivämäärään mennessä. Kirjoitin sittemmin viestin Simon Rolfesille (Leverkusenin jalkapallojohtaja) ja kiitin deadlinesta ja vaaditusta summasta, mutta ilmoitin, ettemme pysty toteuttamaan kumpaakaan. Tuo tapahtui kolme ja puoli viikkoa sitten. Tämä on totuus, Eberl totesi lehdistölle.

Tah, 28, kantoi aiemmin tällä viikolla Leverkusenin kapteenin nauhaa Saksan Cupin ottelussa Carl Zeiss Jenaa vastaan. Tah kellotti viime kaudella miltei 4000 peliminuuttia Leverkusenin takalinjoilla. Saksan maajoukkuetopparin sopimus Leverkusenin kanssa päättyy alkaneen kauden jälkeen.

Leverkusen ja RB Leipzig iskevät lauantaina yhteen Bundesliigassa.

LUE MYÖS