Portugalin topparilegenda Pepe on ilmoittanut päättävänsä pelaajauransa.

Pepe, 41, aloitti uransa synnyinmaassaan Brasiliassa, mutta siirtyi vuosituhannen vaihteessa Marítimoon ja sieltä myöhemmin Portoon, jossa hän pelasi myös viimeiset viisi vuotta.

Portugalilaispuolustaja edusti myös Beşiktaşia ja Real Madridia, josta hänet muistetaan parhaiten. Pepe vietti Los Blancosissa kymmenen vuotta ja voitti tuona aikana 13 pokaalia.

Maajoukkuetasolla Pepe esiintyi Portugalin paidassa 141 kertaa ja oli isossa roolissa voittamassa vuoden 2016 EM-kultaa.

Cristiano Ronaldo, joka pelasi Pepen kanssa Real Madridissa ja maajoukkueessa, kiitti ystäväänsä yhteisistä vuosista sosiaalisessa mediassa. Kumpikin on pelannut toisensa kanssa useammin (348) kuin yhdenkään muun pelaajan kanssa.

– Ei ole tarpeeksi sanoja ilmaisemaan, kuinka paljon merkitset minulle, ystävä. Voitimme kentällä kaiken, mitä voitettavaa oli, mutta suurin saavutus on ystävyys ja kunnioitus, jota tunnen sinua kohtaan. Olet ainutlaatuinen, veljeni. Kiitos niin paljon.

Cristiano Ronaldo

@Cristiano
Não existem palavras suficientes para expressar o quanto significas para mim, amigo.

Ganhámos tudo o que havia para ganhar em campo, mas a maior conquista é a amizade e o respeito que tenho por ti. És único, meu irmão.

Obrigado por tanto.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS