Helsingin Jalkapalloklubi nappasi torstaina dramaattisesti paikan Konferenssiliigan lopputurnaukseen.

HJK voitti kotikentällään Färsaarten KÍ Klaksvíkin 2-1 ja vei siten playoff-kierroksen kaksiosaisen ottelun nimiinsä yhteismaalein 4-3.

Illan avausosumasta vastasi vajaan tunnin kohdalla vierailijoiden Arni Frederiksberg. Hetkeä myöhemmin Klaksvík joutui alivoimalle, kun Cedric Yambere ajettiin suoralla punaisella kortilla suihkuun.

Klubi pelasi ylivoimalla noin puoli tuntia, kunnes tuli tasoihin Diogo Tomasin maalilla. Lisäajan kolmannella minuutilla Töölössä repesi riemu, kun kesän nappihankinta Lee Erwin ratkaisi otteluparin kotijoukkueelle.

Erwin vastasi viime viikon avausosassa HJK:n kummastakin maalista, joista jälkimmäinen – viime hetken tasoitus – syntyi 92. minuutilla. Skottihyökkääjä on nyt pelannut Klubissa 11 ottelua tehden niissä kahdeksan maalia.

Torstain voiton myötä HJK on edennyt eurocupien karsinnoista lopputurnaukseen neljällä peräkkäisellä kaudella.

HJK saa tietää Konferenssiliigan liigavaiheen vastustajansa perjantain arvonnassa. Veikkausliigassa Klubi kohtaa sunnuntaina runkosarjan päätöskierroksella Vaasan Palloseuran vieraskentällä.