KuPS voitti torstaina SJK:n miesten Suomen Cupin välierässä rangaistuspotkukilpailussa.

Seinäjokelaiset siirtyivät johtoon vajaan puolen tunnin kohdalla tuurin avittamana. SJK:n vapaapotku kimpoili KuPS:n pelaajien kautta Jaime Morenolle, joka reagoi nopeasti ja puski pallon maaliin.

Nicaraguan maajoukkuekärki oli asialla myös 42. minuutilla, kun kotijoukkue tuplasi johtonsa. Tuomas Kaukua riisti pallon keskikentällä ja syötti linjan taakse Morenolle, joka ujutti pelivälineen vasempaan alakulmaan.

KuPS kavensi tunnin paikkeilla. Saku Savolainen iski väliin isäntien harhasyöttöön ja pelasi pallon nopeasti Ousmane Diawaralle, joka latasi kuulan etunurkkaan.

Diawaran toilailu myöhemmin hankaloitti KuPS:n takaa-ajoa. Hyökkääjä otti lyhyen ajan sisällä kaksi keltaista korttia ja lähti punaisella suihkuun 81. minuutilla.

Pelattiin jo lisäajan lisäaikaa, kun kuopiolaiset nousivat tasoihin. Petteri Pennanen antoi ovelan syötön Clinton Antwille, joka harhautteli vasemman jalkansa vapaaksi ja tuikkasi pallon sisään.

Voittajaa ei saatu selville jatkoajalla, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu, jonka KuPS vei nimiinsä maalein 8-7.

KuPS kohtaa 21. syyskuuta Suomen Cupin loppuottelussa FC Interin, joka kaatoi omassa välierässään FC Hakan 2-1.

Jalkapallon Suomen Cup

@SuomenCup
MITÄ DRAAMAA! 😮 KuPS nousee kahden maalin takaa tasoihin ja vie rangaistuspotkukilpailun nimiinsä! Tammelan Stadion odottaa Suomen Cupin finaalissa kuopiolaisia! 🏆🇫🇮