Ilves eteni keskiviikkona Konferenssiliigan karsinnoissa jatkoon kaatamalla Austria Wienin rangaistuspotkukilpailussa.

Avausjaksolla sattui ja tapahtui koko ajan. Austria Wien meni vajaan puolen tunnin sisällä kahden maalin johtoon Maurice Malonen ja Andreas Gruberin osumilla. Tamperelaiset sortuivat löysään puolustamiseen kummassakin takaiskussa.

Ilves kavensi vain hetkeä myöhemmin. Austria Wienin maalivahti torjui Santeri Haaralan vedon eteensä ja Lauri Ala-Myllymäki kiirehti laittamaan irtopallon sisään.

Toisen jakson alussa pallonhallinta siirtyi täysin Ilvekselle, mutta vierailla oli vaikeuksia päästä maalipaikoille.

Kun Ilvekselle ei maistunut, niin Austria Wien kasvatti johtoaan 68. minuutilla. Gruber ujutti rangaistusalueella syötön Abubakar Barrylle, joka tuikkasi pallon ohi Ilves-vahti Ville Sepän.

Ottelupari näytti jo ratkenneen, mutta Ilves tuli yhteismaaleissa tasoihin 90. minuutilla Aapo Mäenpään maalilla. Pari minuuttia myöhemmin myös Roope Riski heilutti verkkoa, mutta osuma hylättiin paitsion takia.

Jatkoaikaa oli takana reilut kuusi minuuttia, kun kotijoukkue osui jälleen. Keskitys jatkoi Ilveksen pelaajasta matkaansa takatolpalle ja Nik Prelec puski pallon sisään.

Ilves ei kuitenkaan antanut periksi, vaan nousi tasoihin 113. minuutilla. Haaralan keskitys löysi takatolpalta Marius Söderbäckin, jonka roikkuvolley putosi takanurkkaan. Otteluparin yhteismaalit menivät 5-5.

Juuri ennen pilkkuja Ilves vaihtoi maalivahtia, kun jalkaansa pidellyt Seppä poistui kentältä ja avausosassa loukkaantunut Otso Virtanen tuli hänen tilalleen.

Virtanen nousi rangaistuspotkukilpailussa sankariksi. Kaikki muut vetäjät onnistuivat yrityksissään paitsi Austria Wienin viidentenä laukonut Dominik Fitz, jonka laukauksen Virtanen torjui.

Kolmannella karsintakierroksella Ilves saa vastaansa ruotsalaisen Djurgårdenin tai luxemburgilaisen Progrès Niederkornin.