Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva on vahvistanut, että Djurgårdenin laitapuolustaja Adam Ståhl on vaihtoehto Suomen A-maajoukkueeseen.

Ståhl, 29, on syntynyt Ruotsissa ja pelannut valtaosan urastaan länsinaapurissa, mutta hänellä on suomalainen äiti.

Djurgårdenin puolustaja kertoi Fotbollskanalenin haastattelussa, että hän on kiinnostunut Suomen edustamisesta.

– Olen sanonut äidilleni vuosien ajan: ”Kuinka hienoa olisi päästä pelaamaan Suomen maajoukkueeseen.” Olen pelannut Ruotsissa muutaman vuoden ja miettinyt, että mahdollisuus on olemassa. Mutta samaan aikaan he eivät ole ehkä tienneet, että minulla on Suomen passi.

– 20-vuotiaasta lähtien Suomi on ollut minulle se maajoukkue, jota olen halunnut edustaa. Teen sillä äitini ylpeäksi.

Ståhl kertoi myös, että Kanerva on ollut häneen asian tiimoilta yhteydessä. Maajoukkueen päävalmentaja vahvistaa tämän Palloliiton sivuilla.

– Tämä pitää paikkansa. Saimme Ståhlin leiristä vinkin, että hänellä on Suomen kansalaisuus, mutta ei vielä passia. Tietysti laitoimme pelaajan seurantaan ja kysyimme luonnollisesti näkemystä myös Djurgårdenin suomalaispelaajilta (Rasmus Schüller, Miro Tenho).

– Seurauksena päätin, että olen yhteydessä häneen, ja kysyin suoraan kiinnostusta ja halua edustaa Suomea. Sitä hänellä todellakin oli, joten kehotimme häntä hankkimaan Suomen passin. Kuluneella viikolla hän oli hoitanut passiasian kuntoon, joten Ståhl on nyt vaihtoehto tuleviin peleihin lupa-asioiden puolesta.

Huuhkajat kohtaa syyskuussa Nations Leaguessa Kreikan ja Englantin. Kanerva ei vielä kommentoinut, onko Ståhl mukana joukkueessa.

– Se nähdään sitten, kun joukkueen nimilista julkaistaan. Mutta tietysti pelaaja kiinnostaa, kun olemme häneen olleet yhteydessä.

Kaikkiaan Ståhl on pelannut Ruotsin pääsarjassa 142 ottelua tehden niissä 12 maalia ja syöttäen kymmenen.

Huuhkajat

@Huuhkajat
Markku Kanerva: ”Adam Ståhl kiinnostaa ja prosessi on käynnissä"

Huuhkajien päävalmentaja Kanerva avaa ruotsalaiseen Djurgårdenin puolustaja Adam Ståhliin liittyvää uutisointia⤵️

palloliitto.fi/ajankohtaista/…

#huuhkajat
palloliitto.fi

Kanerva: ”Adam Ståhl kiinnostaa ja prosessi on käynnissä

Markku Kanerva: ”Adam Ståhl kiinnostaa ja prosessi on käynnissä

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS