Wayne Rooney on verrannut Espanjan nuorta tähteä Nico Williamsia Cristiano Ronaldoon. Englannin ja Manchester Unitedin hyökkääjälegenda näkee La Rojan laiturisensaatiossa paljon samankaltaisuuksia.

Williams, 22, on avannut ennen sunnuntain miesten EM-finaalia Englantia vastaan viidessä Espanjan kuudesta ottelusta turnauksessa. Athletic Bilbaon laituri on ollut eilen 17 vuotta täyttäneen Lamine Yamalin ohella päävalmentaja Luis de la Fuenten suuren luottamuksen alla.

Rooney, 38, pelasi ikätoverinsa Ronaldon kanssa yhdessä Manchester Unitedissa viiden vuoden ajan. Englannin kaikkien aikojen maalitilaston kakkonen tunnistaa Williamsin lahjakkuuden.

– Williams on poikkeuksellinen. Hän muistuttaa minua Cristiano Ronaldosta, kun hän oli nuori, Rooney kehui The Timesin kolumnissaan.

– Hän on isokokoinen kaveri ja hän ottaa paljon kontaktia palloon. Joskus hän yrittää liikaa, mutta yleensä ratkaisut ovat hyviä. Hän on myös uskomattoman hyvä 1vs1-haastoissa. Englannin täytyy olla hänen kanssaan hyvin tarkkana.

Williams teki EM-turnauksessa ensimmäisen maalinsa neljännesvälierien 4-1-voitossa Georgiaa vastaan. Laitahyökkääjä on tehnyt yhteensä kolme osumaa 19 pelaamassaan A-maaottelussa.

Espanja ja Englanti ratkaisevat miesten EM-kullan kohtalon tänään. Finaali alkaa kello 22:00 Suomen aikaa.

Espanja voitti edellisen Euroopan mestaruutensa vuonna 2012. Kolme vuotta sitten finaalissa Italialle hävinnyt Englanti ei ole turnausta koskaan voittanut.

LUE MYÖS!